SON DAKİKA
Tarih : 2017.07.15 12:03:36

15 Temmuz Gecesinin Hikayesi

15 Temmuz Hain Darbe girişimi sırasında Marmaris’te otelde olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında damadı ve Enerji Bakanı Berat Albayrak vardı. Tüm süreci dakika dakika yaşayan Berat Albayrak, o gece olanları anlattı
 
Abdest aldı, namaz kıldı
 
 
“Darbe ile ilgili duyumlar alındığında farklı insanlardan farklı uyarılar geldi. Farklı kamu yöneticileriyle iletişime geçmeye başladık. Darbe girişimi hususu ilerleyen dakikalarda belli oldu. 21.30-22.00 civarında darbe girişimi olduğunu anladık.
 
Sayın Cumhurbaşkanımız abdestini aldı, namazını kıldı ve süreci başlattı. Cumhurbaşkanımız süreci kontrollü yönetti. Cumhurbaşkanımızın Davos’ta ‘One munite’ çıkışı nasıl o olayın sembolü olduysa, otelden ayrılmaya karar verdiğimizde ‘Haydi Bismillah’ demesi ve helikoptere yürümemiz de bu olayın sembolüdür.”

 

Son dakikaya kadar bekledi

 
“Bahsi geçen oteldeyken üç helikopter keşif uçuşu yapıyordu, fark ettik. Biz anında ulusal medyaya çok hızlı bir şekilde telefon aracılığıyla Cumhurbaşkanımızın mesajını ilettik. İstanbul, Ankara’yla görüşmeler yapıyorduk. İstanbul Valimizin güvenli bir ortama geçtiği sonrasında ulusal medyaya bağlanması konusunda talimat gitti. Kendisi de TSK’nın işin içinde olmadığını açıkladı.
 
Canlı yayın ancak telefonla sağlanabildi. Cumhurbaşkanımız süreci daha önce yaşanan krizler gibi başarılı bir şekilde yönetti. İstanbul’a gidemeseydik dört alternatif oluşturmuştuk. Aydın, Dalaman, Bodrum, İzmir. Uçak kalktıktan sonra talimatı Cumhurbaşkanımız söyledi. Uçak havadayken son dakikaya kadar bekledi ve İstanbul’a yol almamızı istedi.”
 
Zamanında bilgi verilmedi
 
 
“Bu tarihi açıdan uzun yıllar unutulmayacak bir olaydır. Yeniçeri’de bile böyle bir operasyon yok. Tarihi olarak destan yazmış bir milletin muazzam bir başarı hikayesi var. Tüm riskler çok güçlü bir şekilde yürütüldü. Bunun temeli halkın, milletin sevgisi ve desteğine dayanıyor. Başarısız olma imkanınız yok, Allah’ın da izniyle tabii. Cumhurbaşkanımız gayet sakin, kontrollü, ciddi bir şekilde meseleyi ele aldı. Bir tepki vermedi, sadece dinledi. Devletimizin ilgili kurumları tarafından darbe ile ilgili gerekli bilgilendirmeler zamanında verilemedi.”
 
Jetler 50 metre yakınımızdan geçti
 
 
“Uçaktayız ama nerede ineceksiniz, kuleyle ilgili süreçler, kulenin ele geçiriliyor olması var. O sırada jetler 50 metre yakınımızdan geçiyordu. Hangi havaalanına inileceği ve süreç konuşuldu. Süreç başarılı bir şekilde yönetildi. Biz hayalet bir şekilde İstanbul’a ulaştık” demişti.

 

Yazarlar