SON DAKİKA
Tarih : 2017.05.05 13:16:12

AHL’de 103 Bin TL’lik Viskiyi Çinli Yolcu Aldı

Dünyada sadece 88 şişe üretilen 50 yıllık İskoç viskiden iki şişe de 3 yıldır İstanbul Atatürk Havalimanı free shop’unda lüks bir araç fiyatı olan 26 bin 649 Euro’ya(103 bin TL) alıcını bekledi. İki şişeden birinin geçtiğimiz hafta zengin Çinli bir yolcu tarafından satın alındığı öğrenildi.

 

İstanbul Atatürk Havalimanı’nın en pahalı ürünü olan 26 bin 649 Euro fiyatıyla 3 yıldır alıcı bekleyen İskoç viskiden biri 27 Nisan’da satıldı.ATÜ tarafından işletilen Dış Hatlar Terminali gidiş ve geliş katında bulunan free shop’larda birer tane bulunan 50 yıllık İskoç malt viski ‘Balvenie 50 Years Old’ alışverişe gelenler tarafından büyük ilgi görürkün onlardan biri satıldı.3 yıl önce duty free de 38 bin 70 Euro’ya(147 bin TL) satışa çıkan özel üretim viski daha sonra 26 bin 649 Euro’ya(103 bin TL) alıcısını beklerken geçtiğimiz hafta gidiş katında bulunana müşteri çıktı.
 
ÇİNLİ YOLCU SATIN ALDI
 
Edinilen bilgilere göre dış hatlar terminali gidiş katındaki free shop’larda dolaşan Çinli bir yolcu, özel bir cam bölmede sergilenen viskiyi görmek istedi. Görevlilere viskiyi almak istediğini söyleyen Çinli zengin yolcu için görevliler viskiyi titizlikle bulunduğu özel cam bölümden çıkarttı.26 bin 649 Euro’luk ödemeyi yapan Çinli yolcu viskiyi özel kutusunda taşıyarak uçuşuna devam etti. Yolcunun kolleksiyoner olduğu öğrenildi. Dünyada sadece 88 şişe üretilen viskiden geliş katında kalan da özel bir cam bölmede sergileniyor. Dünyanın en ünlü malt üstadlarından olan David Stewart, 1962 yılında Balvenie için özel bir single malt viski şişeledi.
 
KUTUSU DA ÖZEL OLARAK YAPILDI
 
Damıtılıp, meşe sherry fıçılarında beklemeye alınan viski, elde üflenmiş özel bir cam şişeye alınarak satışa çıkarıldı.Viski için dişbudağı, Borders meşesi, Lothian cevizi, kiraz ağacı, porsuk ağacı, Fife kayını ve Banffshire karaağacından yontulmuş 49 halkadan oluşan özel bir ahşap kutu da yapıldı.Koyu altın rengi olan Balvenie 50 Years Old şişesinde ise viskinin üretildiği 1962 yılı ve üretim numaraları da yer alıyor.
 
Gökhan ARTAN-HABERTÜRK

Yazarlar