SON DAKİKA
Tarih : 2020.01.27 15:57:09

Afganistan’da Yolcu Uçağı Düştü

Afganistan'ın Gazne eyaletinde bir yolcu uçağı düştü. Uçakta mürettebat dahil 110 kişinin olduğu iddia edildi. Boeing yapımı uçağın Afgan Ariana Havayolları'na ait olduğu ileri sürüldü. Afganistan'ın Haret kentinden havalanarak Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'ye giden yolcu uçağı Gazne vilayetinde düştü. Gazne Valisi Vahidullah Kilimzey, yerel saatle 13.10 sularında bir yolcu uçağının, Gazne vilayetinin Deh Yek ilçesine bağlı Saduzey bölgesine düştüğünü söyledi.

Amerikan uçak üreticisi Boeing'e ait olduğu belirtilen uçakta 110 kişi olduğu belirtildi. Kazanın sebebiyle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Uçağın hangi şirkete ait olduğunun henüz bilinmediğini ifade eden Kilimzey, bölgede Taliban'ın etkili olduğunu, bu nedenle net bir bilgi alamadıklarını belirtti. Kilimzey, bölgeye arama kurtarma timinin gönderildiğini kaydetti. Gazne Emniyet Müdürü Ahmad Halid Vardak da uçağın Afgan Ariana Havayolları'na ait olduğunu açıkladı.

ARIANA HAVAYOLLARI'NDAN YALANLAMA

Yerel yetkililer uçağın Afganistan'ın ulusal hava yolu şirketi Ariana Havayolları'na ait olduğunu duyurdu. Ariana Havayolları şirketi CEO'su yaptığı açıklamada bir uçak kazası olduğunu doğruladı ancak bu kazaya karışanın kendi uçaklarından biri olmadığını belirtti.

Yazarlar