SON DAKİKA
Tarih : 2019.04.25 15:50:24

Ankara-Bakü İş Birliğine Direkt Uçuş Katkısı

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Türk Hava Yollarının (THY) Ankara-Bakü direkt uçuşlarına başlaması dolayısıyla Azerbaycan'a gerçekleştirdikleri seyahate ilişkin, "Direkt uçuşla gittiğimiz Bakü'de Ankara ile ticari ilişkileri geliştirmeye yönelik çalışmalar yaptık.

İki devletin tek milletini direkt uçuşla yakınlaştırdık. Bu zemin ticari ilişkilerimizi geliştirecek." ifadesini kullandı. Odadan yapılan açıklamaya göre, Baran ve ATO yöneticilerinden oluşan heyet, THY'nin Ankara-Bakü seferlerinin başlaması dolayısıyla gerçekleşen ilk uçuşa katıldı. Heyet, direkt uçuşla gittiği Bakü'de, iki başkent arasındaki ekonomik ilişkileri derinleştirmek için çalışmalar yaptı. ATO heyeti, ilk olarak Azerbaycan Ekonomi ve Sanayi Bakan Vekili Niyazi Seferov'u makamında ziyaret etti. Burada Ankara'nın sağlık, fuar ve kongre turizmindeki gelişimi hakkında bilgi veren Baran, kentin ekonomik ve sosyal gelişimi için Esenboğa Havalimanı'ndan gerçekleşen direkt yurt dışı uçuşların sayısının artması için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral'ı da ziyaret eden heyet, burada Türkiye ve Azerbaycan İş Adamları ve Sanayicileri Birliği Başkanı Hüseyin Büyükfırat ile Azerbaycan ve Türkiye İş Adamları Birliği Başkanı Cemal Yangın ile bir araya geldi. Görüşmede, ticaretin ve yatırımların karşılıklı artırılmasına yönelik çalışmalar ele alındı. Heyetin bir sonraki durağı, Azerbaycan'ın önde gelen iş örgütlerinden Sahibkarlar Konfederasyonu Başkanı Mehmet Musayev oldu.

Bu görüşmenin ardından, iki kuruluşun iş birliğine ilişkin görüşmeleri yürütmek üzere ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ve Sahibkarlar Konfederasyonu Genel Sekreter Yardımcısı Fuad Humbatov görevlendirildi. Merhum Azerbaycan Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in anıt mezarını ziyaret ederek, çelenk bırakan Baran ve beraberindeki heyet, Bakü Türk Şehitliği'ni de ziyaret etti.

Yazarlar