SON DAKİKA
Tarih : 2018.05.17 10:12:51

Atatürk Havalimanı Metrosu Sürücüsüz Olacak

1989 yılından itibaren ilk metro hattı olarak İstanbul’da hizmet vermeye başlayan Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında değişikliğe gidiliyor. İşte konuyla ilgili detaylar.
 
Türkiye’nin en önemli ilklerinden birisi olma özelliğini taşıyan Yenikapı-Atatürk Havalimanı metro hattında yeni bir değişikliğe gidilecek. 1989 yılından itibaren hizmet veren metro hattında bundan sonraki süreçte sürücüsüz metro hizmet verecek. Metro hattında yapılacak değişiklikler ile birlikte sürücüsüz olarak hizmet verecek olan metro aynı zamanda diğer bölgelerdeki metro hatları için de bir örnek teşkil edecek.
 
Çalışmalara Başlandı
Bölgede sürücüsüz metro hattı için çalışmalara başlandığı ifade edilirken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından sinyalizasyon ve platform ayırıcı kapı sistemleri konusunda ihale çıkıldı. Tamamen otomatik bir sistem tarafından yönetilecek olan metro sisteminde hem personel masrafları azaltılacak hem de sorunsuz, sistemli bir şekilde hizmet verilmesi sağlanacak. İhale için 12 Haziran tarihi belirlenirken bu tarihte yapılacak ihale sonrasında çalışmalar hızlanacak. 23 istasyonu kapsayan ihalede aynı zamanda hatta 2 ek istasyonun daha yapılacağı öğrenildi. Eklenecek iki yeni istasyona ise Vatan İstasyonu ve Sağmalcılar 2 adı verilecek.

Yazarlar