SON DAKİKA
Tarih : 2017.06.12 14:39:04

Atatürk Havalimanı’nda Patlayıcı Kalkanı Devreye Giriyor

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı kararıyla yurtdışından getirtilen, katı, sıvı ve tabaka patlayıcıları tespit etme özelliğine sahip cihazın Atatürk Havalimanı'na kurulumunun yarın tamamlanacağı bildirildi. Cihaz 2 Haziran'da geldi, kurulumu 6 Haziran'da başladı. Pazartesi gününden itibaren de operatörlere eğitim verilecek.
 
ABD'li L3 Güvenlik Sistemleri Şirketi tarafından dünyada en ileri teknoloji kullanılarak üretilen tomografi cihazı, hafta içinde Atatürk Havalimanı'nda kullanılmaya başlanacak. Söz konusu cihaz, havayolu güvenliğini artırırken yolculara da rahatlık sağlayacak. "ClearScan" markasıyla üretilen cihaz, ABD Ulaşım Güvenliği İdaresi (TSA) ile Avrupa Sivil Havacılık Konferansı ECAC tarafından onaylandı.
 
Elektronik cihazların yanı sıra sudaki bomba düzeneğini de tespit edebilen cihaz, ABD'deki havalimanlarından başka Hollanda'nın Schippol, Singapur'un Changi ve Güney Afrika'nın Johannesburg havalimanlarıyla aynı anda İstanbul Atatürk Havalimanı'nda kullanılmaya başlanacak.

 

Yazarlar