SON DAKİKA
Tarih : 2017.06.13 03:07:56

Bedelli Şu Aşamada Yok

Kurtulmuş, dün Bakanlar Kurulu devam ederken basın toplantısı düzenledi gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, şu değerlendirmeleri yaptı:

BEDELLİ ŞU AŞAMADA YOK:

Bedelli askerlik meselesi sosyal medyanın en fazla devreye girdiği alanlardan birisidir. İyi organize olan bir talep grubu var. Şu aşamada Bakanlar Kurulu’na gelen bir teklif yoktur. Bunu söylemekle yetineyim.

OHAL KOMİSYONU BAŞVURU ALMAYA BAŞLAYACAK:

(AİHM’nin KHK ile OHAL komisyonunu işaret eden kararı) AİHM’nin kararı doğru bir karardır. Bir ara hukuki kademe olarak AİHM’den önce nihai bir hukuki kademe olarak tasarlanmıştır. Komisyon çalışmalarına başlayacaktır. Komisyon üyeleri belirlendi. Nerede çalışacağı belirlendi. Dosya üzerinden kararlar verilecek. Bu araştırmaları sürdürecek personel alımı ilgili süreç de sürdürülüyor. Zannediyorum temmuz başı itibariyle başvuruları başlayacaktır alınmaya başlanacaktır. Tek tek sonuçlandırılmaya çalışılacak, mağdur olduğu iddiasındaki herkesin başvuru yapacağı bir adres var. Talebi uygun görülenler görevine iade edilecek. İMZALANDI: (Uyum yasaları) Uyum yasaları ile ilgili teklif TBMM’ye gönderilecek, imzalandı. Uyum meselesinde hızlı şekilde elimizi tutmamız lazım.

ON DÜŞÜNÜP BİR ADIM ATILMALI

(IKBY’nin bağımsızlık referandumu kararı) Irak’ın toprak bütünlüğünden yanayız. Bölgesel yönetim Anayasa gereği belli haklara sahiptir. Zaten paramparça olmuş, siyasi sorun olan bölgede karışıklıkların artmasına neden olmadan kararı bir kez daha gözden geçirmeliler. On düşünüp bir adım atmaları gerekir.

Yazarlar