SON DAKİKA
Tarih : 2017.05.10 23:33:35

Bilişim Otoritesi IDC’den TAV Bilişim’e Ödül

Üç kıtada, 7/24 yaşayan havalimanlarına sunduğu bilişim çözümleriyle fark yaratan TAV Bilişim Hizmetleri, “IDC Türkiye CIO Zirvesi 2017” kapsamında uluslararası alanda gerçekleştirdiği Abu Dhabi Midfield Terminal Binası (MTB) ve Riyadh Terminal 5 projeleri ile “En İyi IT Yönetişim Projesi” kategorisinde ödüllendirildi.

Bilişim dünyasının nabzını tutan zirve, sekizinci kez uluslararası bilişim profesyonellerini, sektör liderlerini ve ilham verici konuşmacıları bir araya getirdi. TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran, “Havalimanları için kritik önem arz eden bilişim çözümlerimizin ve deneyimlerimizin bilişim dünyasının otoritesi olarak kabul edilen IDC tarafından bir kez daha ödüllendirilmesinin anlamı bizim için çok büyük.

Şu an bulunduğumuz üç kıtada ve 7/24 yaşayan 31 havalimanına sunduğumuz hizmetlerimizde, inovasyon gücümüz ve bilgi birikimimiz yolcular, müşteriler ve üçüncü partiler ile buluşurken, çalışmalarımızın taçlandırıldığını da görmek gurur verici bir tablo. Havalimanı bilişim projelerinin önemli bir örneği olan Abu Dhabi Midfield Terminal Binası (MTB) ve Riyadh Terminal 5, uçtan uca havalimanı tasarımı, kurulumu ve devreye alınması ile ilgili tüm bilişim alt yapısının yönetilmesini kapsıyor. Projemizde sadece teknik alt yapı hizmeti kurmakla kalmayıp, sonrasında operasyonu da yöneterek, coğrafi ve kültürel farklılıklar özelinde proje ekibinin motivasyonunu ve koordinasyonunu da sağlıyoruz. Projede emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımı kutluyor, daha nice projelere birlikte imza atabilmeyi diliyorum” dedi. IDC CIO Zirvesi’ne bu yıl toplam 65 kurumdan, 88 proje başvurusu yapılarak hepsi birbirinden değerli CIO’lardan oluşan jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.

En son IDC Türkiye CIO Zirvesi 2015’te TAV Havalimanları Holding CIO’su ve aynı zamanda TAV Bilişim Hizmetleri Genel Müdürü Binnur Güleryüz Onaran “Türkiye’nin En İyi CIO’su” seçilmişti. Zirvede, TAV Bilişim ayrıca Suudi Arabistan’ın Medine Havalimanı bilişim sistemlerine yönelik projesiyle “En İyi IT Yönetim Projesi” ve “En İyi Değişim Yönetimi Projesi” kategorilerinde de ödüllendirilmişti.

Yazarlar