SON DAKİKA
Tarih : 2019.05.14 04:12:46

Boeing 737-800 Max’in Acil İniş İstemesinin Sebebi Belli Oldu

Pazar günü iniş yapan Delta Havayolları'nın Boeing 737-800 uçağının mekanik bir hata yaşadığı öne sürüldü. 12 Mayıs Pazar günü saat 08.19'da Bristol, Tennessee, ABD'den kalkan ve Atlanta, Gürcistan'a giden Delta Havayolları'nın Boeing 737-800 model uçağı, acil iniş talep ederek ABD'nin Tennessee eyaletinin Knoxville, şehrine inişini gerçekleştirdi.

Acil inişin sebebinin uçuş esnasında meydana gelen mekanik arızalar olduğu bildirildi.Delta Havayolları'nın temsilcisi ise konuyla ilgili: "Delta, Tri-Cities'ten Atlanta'ya giden ancak olası bir mekanik sorundan ötürü yönünü Knoxville'e çevirmek zorunda kalan 1417 numaralı uçuşta bulunan tüm yolcularından özür diliyor" ifadelerini kullandı. Acil inişin ön iniş takımlarında oluşan bir hatadan kaynaklandığını belirten yetkililer, uçakta bulunan yolcuların başka bir uçağa transferini, yolcuların varış noktası için yaşayacakları gecikmeyi en aza indirgemek için, sağladılar.

Federal Havacılık İdaresi (FAA) ise acil inişin detaylı bir şekilde araştırılacağını not etti. Son aylar içerisinde gerçekleşen 2 ölümlü kaza ile sürekli gündemde olan Boeing'in bir başka uçağında da mekanik arıza çıkması kafalarda; "Boeing uçaklar güvenli mi?", "Problem nerede?" gibi soru işaretleri oluşturdu. Ekim ayında Lion Air'a ait bir 737 Max uçağı düşmüş ve 189 kişinin ölümüne, Mart ayında ise Etiyopya Havayolları'na ait bir 737 Max düşmüş ve 157 kişinin ölümüne sebep olmuştu.

Yazarlar