SON DAKİKA
Tarih : 2017.11.17 12:43:58

Boeing’in 777X modeline Goodyear’dan Özel Lastik

Goodyear Flight Radial, Boeing’in 777X model uçağı için sistem sertifikasyonunu almaya hak kazanan ilk ürünü oldu. Boeing uçak şirketi, Goodyear’ın ultra hafif “Flight Radial” havacılık lastiğini 777X modeli için kullanacak.
 
Dünyanın lider lastik markalarından Goodyear’ın en gelişmiş havacılık ürünlerinden biri olan “Flight Radial” ürünü, Goodyear’ın ağırlığı azaltmak ve operasyonel maliyeti düşürmek için, “Featherweight Alloy Core Bead Technology” olarak bilinen, çok hafif radyal havacılık teknolojisi ile geliştirildi. Lastik, diğer özelliklerinin yanı sıra özellikle boyutsal sabitliğe, daha uzun ömre ve artırılmış direnç için özellikle geliştirilmiş kauçuk ile üretilen güçlü, sert sırt şeritlerine sahip.
 
Goodyear, 2015 sonunda, 2020 yılından itibaren başlamak üzere Boeing Şirketi’nin, 777X modelinde burun ve ana iniş takımları için Goodyear Flight Radial lastiklerini tercih ettiğini duyurmuştu.
 
Goodyear Başkanı ve CEO’su Richard J. Kramer konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “Flight Radial lastiğimizin, böylesine gelişmiş bir uçak için verilen ilk sistem sertifikasyonunu almaya hak kazanması hem çok önemli bir başarı hem de Goodyear’ın üstün havacılık lastiği teknolojisi ve yeteneklerinin somut bir kanıtıdır. Boeing Şirketi’ne üstün teknolojiye sahip ürün ve hizmetler sunmaya devam ederken, 777X modeline Flight Radial lastiklerimizi tedarik etmek için sabırsızlıkla bekliyoruz” diye konuştu.

Yazarlar