SON DAKİKA
Tarih : 2020.12.02 16:51:34

Condor Hava Yolları Çok Önemli Bir Karar Aldı

Alman turistik hava yolu şirketi Condor, bugünden itibaren artık kendi ayakları üzerinde duracak. Thomas Cook’un iflasının ardından Alman devleti kurtarılan ve koruma kalkanı sağlanan Condor, artık kendi kanatlarıyla uçacak. ”Kendimizi yeniden sağlıklı bir şirket olarak tanıtıyoruz” Condor’un CEO’su Ralf Teckentrup, ”Condor Airlines’ın koruma kalkanı sona erdi. Bugünden itibaren kendimizi yeniden sağlıklı br şirket olarak tanıtıyoruz.” dedi.

Şirket yeniden yapılandırıldı, maliyet düşürme ve verimlilik önlemleri alındı Koruma kalkanı sürecinde şirketin kendini çok iyi yapılandırdığını, çok sayıda maliyet düşürme ve verimlilik önlemi aldığını anlatan Ralf Teckentrup, Condor’un sadece daha az maliyetli bir merkeze taşınmakla kalmadığını aynı zamanda sendikalarla 4 bin 200 çalışanın işini garanti altına ”esneklik” ve ”verimlilik” anlaşması imzaladığını kaydetti.

Almanya’da bir ilki başardı Condor, Almanya’da koruma kalkanını başarıyla tamamlayıp sağlıklı bir şirket olarak piyasaya dönen ilk şirket oldu.

Yazarlar