SON DAKİKA
Tarih : 2017.05.23 11:24:26

DHMİ 84.Yılını Kutluyor

Ülkenin önemli kuruluşlarından Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), kuruluşunun 84. yılını kutluyor.
 
Ülkenin önemli kuruluşlarından Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), kuruluşunun 84. yılını kutluyor.
DHMİ Genel müdürü Funda Ocak, 84. yıl heyacanını ve gururunu bir mesajla paylaştı.
Funa Ocak’ın DHMİ personeliyle paylaştığı o mesajı:
Kıymetli Mesai Arkadaşlarım;
 
Bir asra yaklaşan tarihinden aldığı ilham ve engin tecrübeyle, geleceğe yürüyüşünü sürdüren Devlet Hava meydanları İşletmesi, 84’üncü kuruluş yıldönümüne ulaşmış bulunuyor.
Hizmetlerimizle, eserlerimizle, dev projelerimizle, birbirinden parlak başarı öyküleriyle süslü tarihimizle bir kuruluş yıldönümünü daha idrak etmenin mutluluğu içindeyiz.
 
CUMHURİYETİN EN BÜYÜK PROJELERİNE İMZA ATTIK
20 Mayıs 1933 tarihinde başladı hizmet yolculuğumuz. O tarihte, DHMİ’nin temelini oluşturan Hava Yolları Devlet İşletmesi faaliyetine başladı. Daha sonra yapılan kurumsal değişikliklerle, bugün bir dünya markası haline gelen DHMİ, sivil havacılığın gelişmesinde öncü kurum işlevini üstlendi. O günden bu yana, Cumhuriyet tarihinin en büyük eser ve hizmetlerine imza atan bir kuruluş olarak, hizmet seferberliğimiz yeni büyük projelerle devam ediyor.
Türk sivil havacılığının küresel ölçekte ‘yükselen yıldız’ olmasında; düzenleyici ve denetleyici katkılarıyla birlikte, doğrudan proje üreten, yatırım yapan, her alandaki hizmetlerini kalite çıtasını sürekli yükselterek sürdüren Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin büyük bir payı var elbette… Ancak, hepinizin bildiği gibi Havacılığımızın küresel ölçekte iddialı hale gelmesini, Hükümetimizin şimdiden tarihe geçen vizyoner ulaştırma politikalarına borçluyuz.
Cumhurbaşkanımız Muhterem Recep Tayyip Erdoğan’ın “Havayolu halkın yolu olacak, her Türk vatandaşı uçağa binecek” direktifleri doğrultusunda oluşturulan bu politikalar sayesinde, Türk sivil havacılığı çağ atladı. Reformlarla sağlanan rekabet ortamı sayesinde, geniş halk kitleleri için uçakla yolculuk hayal olmaktan çıktı, gerçek oldu.
EFSANE BAKANIMIZ
Yeni ulaştırma politikalarını maharetle uygulayarak ülkemize dev eserler kazandıran Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım, Cumhuriyet tarihinin efsane UDH Bakanı olarak milletimizin gönlünde taht kurdu.
Üst bürokrasideki kariyerini önce Milletvekilliği, sonra da Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı gibi onurlu bir görevle taçlandıran Sayın Ahmet Arslan ile yeni ve büyük projelerde birlikte çalışmaktan gurur duyuyoruz.
Kuruluş yıldönümümüzde şu gerçeğin altını bir kere daha çizmemiz gerekiyor: Özellikle 2002 yılı, DHMİ için tarihi bir dönüm noktasını ifade ediyor. O tarihten bu yana havacılıkta Türkiye’nin standartlarını yükselten, birçok işe, projeye, hizmete imza atıldı. Bunlara yenilerini ekleyerek yolumuza devam ediyoruz.
Rakamların tanıklık ettiği başarılarımıza sadece kurumsal ve sektörel bir önem atfetmiyoruz. Yatırımlarımızın ülke kalkınması açısından ne denli önemli olduğunun bilincindeyiz. Her 100 kilometrede bir havalimanını hizmete vererek, Türkiye’nin dört bir köşesini hava ulaşımına açmak konusunda, hem yap-işlet-devret (YİD), hem kamu-özel işbirliği yöntemleriyle, yatırımlarımız son hızıyla sürüyor. Gerekli gördüğümüz yerlerde ise bizzat DHMİ olarak havalimanı yatırımlarını gerçekleştiriyoruz. 55 havalimanımızda dünya standartlarında, hatta dünya standartlarının da üzerinde hizmet veriyoruz. Bu havalimanlarımızın pek çoğu, gerek mimarisi, gerek altyapısı gerekse teknolojisiyle dünyanın pek çok havalimanından önde…
Tamamlandığında dünyanın en büyük yolcu kapasitesine sahip olacak, asrın projesi İstanbul Yeni Havalimanı’nın yapımı ise her geçen gün ilerliyor. Yeni havalimanının hizmete girmesiyle birlikte, Türkiye küresel sivil havacılıkta ‘oyun kurucu’ konuma yükselecek.
84 yıllık birikimimiz ve deneyimlerimizle, Cumhuriyetimiz ’in 100’üncü yılına yönelik ‘2023 Hedefleri’ni yerine getirmeye yönelik çalışmalarımız yoğun şekilde devam edecek.
Bu vesileyle, başarılarımızda büyük emek ve katkıları bulunan kıymetli mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.
EMEKLİ DHMİ PERSONELİ UNUTULMADI
En verimli çağlarını kurumlarına seve seve armağan ederek DHMİ’yi zirveye taşıyan saygıdeğer emeklilerimize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.
Ortak bir geçmişe sahip olduğumuz ve geleceğe omuz omuza yürüdüğümüz kardeş kuruluşumuz Türk Hava Yolları da bugün 84’üncü yaşını kutluyor… Onların da sevinçlerini paylaşıyorum, başarılarının devamını diliyorum.
Kıymetli Arkadaşlarım;
84 yıllık şanlı geçmişe büyük eserler sığdırdık.
Çok çalıştık, çok ürettik; seksen dört yılda ülkemizin gururu olan bir kuruluş haline geldik. Yetinmeyeceğiz bununla, daha çok çalışıp, daha büyük projelere hayat vereceğiz.  Geleceğe yolculuğumuz devam edecek.
Eserlerle, büyük işlerle, projelerle dolu… Daha nice yıllara…

 

Yazarlar