SON DAKİKA
Tarih : 2017.02.16 14:50:10

Din Tartışması Uçakta Kriz Yarattı

Londra Luton Havalimanı seferini yapan uçakta dindar Ortodoks Yahudisi bir grup erkek kadınlarla yan yana oturmayı reddedince kargaşa yaşandı.
 
Ortodoks Yahudisi erkek grubu uçak koridorunda ayakta bekleyip telefonlarını şarj etmek için kabin kontrol paneline bağlayınca kabin ekibi polisi aramak zorunda kaldı.
 
Geçtiğimiz Pazartesi günü Tel Aviv - Londra seferinde gerçekleşen olay için kabin çalışanlarından biri 11 yıllık çalışma hayatı boyunca en kötü uçuşunu yaşadığını ifade etti.
 
Haredi Yahudisi olan erkeklerden bazıları sürekli olarak servis düğmesine basarak kabin ekibine ve yolculara rahatsızlık verdi.
 
Bir yolcu verdiği röportajda 10 kadar erkeğin uçakta büyük soruna yol açtığını, olaya müdahale etmeye ve beyhude bir çabayla yolcuları ikna etmeye çalışan kabin ekibi ve yolcular için durumun yeterince sinir bozucu olduğunu söyledi.
 
Yolcu ayrıca Ortodoks Yahudisi olan erkek grubun koridorda ayakta bekleyerek diğer yolcuların ve kabin ekibinin geçişine engel olduklarını, kendisinin oldukça yaşlı bir adamın yanında olduğunu ve adamın uçuş boyunca neredeyse hiç oturmadığını, koltuğunu değiştirmeye çalıştığını çünkü bir kadının yanında oturmak istemediğini sözlerine ekledi.
 
En sonunda kadın yolculardan birisi koltuğunu değiştirmeyi teklif etti fakat erkek grubu kadına teşekkür dahi etmedi.
 
Görgü tanıklarından biri de sürekli olarak servis düğmesine basan erkek grubu için kabin çalışanlarından birinin yalnızca 2 elim var diyerek tepki gösterdiğini, grubun kabin ekibini fazlaca uğraştırdığını ve bir başka kabin çalışanının 11 yıldır bu işi yaptığını ve böylesine berbat bir uçuş yaşamadığını söylediğini belirtti.
 
Uçak seferini tamamlayıp Londra Luton Havalimanı'na vardığında polis ekipleri uçağa girdi.
 
Hava yolu şirketi olayın ardından yaptığı açıklamada 13 Şubat 2017'de gerçekleşen Tel Aviv - Luton seferini gerçekleştiren uçağının Londra'da polis ekipleri tarafından karşılandığını, bir grubun kabin ekibi ve kaptan pilotun komutlarına aldırış etmeden ısrarla ayakta durmak istediğini, tüm yolcuların güvenliği için kemer ikaz ışığı yandığı sürece koltuklarda oturması gerektiğini, kabin ekibinin uçuş güvenliği için olası her durum karşısında eğitim gördüğünü, ayrıca uçuş boyunca sorun çıkaran yolculardan birinin de cep telefonunu kabin kontrol panelindeki USB girişine takarak şarj etmeye çalıştığını bu durumun da kırmızı ışıkla gösterilen çıkış işaretini çalıştırdığını belirtti.
 
Sorgunun ardından polis Pazartesi Sabah 05:55'te sorun çıkaran yolcu ihbarı sebebiyle uçağa girmek zorunda kaldıklarını, polis ekiplerinin yolculara olası bir durum karşısında eşlik ettiğini ve olay hakkında kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiğini açıkladı.
 
Seküler hayatı tamamen reddeden Haredi Yahudileri kendilerini en dindar dini grup olarak tanımlıyor.

 

Yazarlar