SON DAKİKA
Tarih : 2020.07.07 02:17:34

Düşen Uçağın Enkazını Tesadüfen Buldular

Kuzey Minnesota Havalimanı'ndan havalandıktan sonra yaklaşık yirmi dakika havada kalan uçak ormanlık alana düştü. İçinde bir erkek ve bir kadının yolcunun bulunduğu PA-32 Piper Saratoga tipi küçük uçağın düştüğünü yangın ihbarına giden itfaiye ekiplerinin tesadüfen görmesiyle fark edildi. Saat 16.00 civarlarında Virginia'da bir evin yandığı ihbarını alan itfaiye ekipleri ormanlık alanda başka bir dumanı fark edince küçük bir uçağın düştüğünü fark ettiler.

Bir ekibin ayrılarak dumanın gittiği yerde bir uçağın düştüğünü görünce hemen müdahalede bulunarak yaralı olan iki yolcuyu kurtararak hastaneye yetiştirdiler. hayatta kalan yolcuların kazadan sağ kurtulmaları mucize olarak değerlendirilirken Pilotun kalkışta hiç bir bildirimde bulunmadığı bildirildi.

Kuzey Minnesota Havalimanı müdürü John Burgess "Uçak 11: 00-12: 00 arasında Tower Municipal Airport havaalanından kalktı. Uçak, 6 kişilik tek motorlu bir uçak olan PA-32 Piper Saratoga. Tower havaalanına kayıtlı değil, ancak hafta sonu bu piste uçaklar inip kalkarlar. Bunlar kalkış için çeşitli izinleri alarak hareket ederler bu uçağın böyle bir kaydı yok" şeklinde konuştu.

Yazarlar