SON DAKİKA
Tarih : 2017.02.13 17:18:46

Eğitimlerini Tamamlayan Hava Trafik Kontrolörleri Diplomalarını Aldı

Devlet HavaDevlet Hava Meydanları İşletmesi'nin yeni hava trafik kontrolörleri, Atatürk Havalimanı'ndan düzenlenen törenle mezuniyet diplomalarını aldı. Katılımcılar 8 aylık zorlu eğitim sürecinin ardından 116 ve 117. dönem olmak üzere 60 öğrencinin mezun olduğu törene İstanbul Atatürk Havalimanı Başmüdürü Timur Alp Bayrak, Havacılık yetkilileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende koşuşan dönem birincisi Buğran Kaya, "Elektirik elekronik mezunuyum Karadeniz Teknik Üniversitesi. Fakat bu bölümü diğer arkadaşlar gibi, başka vesilelerle öğrenerek buralara geldik. Malumunuz sadece Eskişehir Atatürk Üniversitesinde var bu bölüm. Dışarıdan girmek isteyen bizim gibi arkadaşlar için de üniversiteyi bitirdikten sonra, Avrupa havacılık sahasının kendine özgü bir sınavı var. Biz buna FİS diyoruz. Belli sınavlara tabi tutuyorlar, bu sınavları geçtikten sonra bir eğitim görüyorsunuz, teorik ve pratik olarak. Bu eğitimi de güzel bir şekilde tamamlarsanız mesleğinize adım atıyorsunuz. Daha sonraki aşamalarda var. Biz teorik eğitimimizi Ankara Esenboğa havalimanında aldık. Normalde eğitimin tamamı oradaydı ama biz Atatürk Havalimanı ve daha sonrada 3. Havalimanı için personel olarak alındığımızdan dolayı, tamamen buraya has buraya özgü eğitim alabilmemiz için teorik eğitimden sonra pratik eğitimi burada aldık. Mesleğimiz sitresli bir meslek malumunuz çok kimse tarafından bilinmiyor. Stresli olduğu kadar güzel bir meslek. Ablam Hava Trafik Kontrolörü ondan yeterli bilgiyi almıştım zaten" dedi.

Ailesinde pilot olduğu için bu mesleği seçtiğini söyleyen Betül Ertem, "Havacılık dikkatimi çekiyordu. Ailede bir pilotumuz vardı. Çünkü çoğu insanın bu meslek hakkında bir bilgisi yok" diye konuştu.

Kursu tamamlayan öğrencilere diplomalarını veren Devlet Hava Meydanları Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Timur Alpbayrak, "Geçtiğimiz Haziran ayı itibariyle eğitimlere başlandı. Ülkemizin Hava trafik kontrolörü ihtiyacını karşılamak için böyle bir kurs açıldı. Sekiz ay süren zorlu bir eğitimin ardından, bu gün diplomalarını alan kursiyerlerimizin, eğitimlerini eksiksiz olarak tamamlaması bizi mutlu etmiştir" şeklinde konuştu.

3.Havalimanında görev yapacaklar

3. Havalimanının açıldığında ihtiyaç duyulan Hava kontrolörlerini buradan karşılanacağını söyleyen Alpbayrak, "Yeni havalimanı ve burası içinde, hava kontrolörü ihtiyacını yine buradan karşılayacağız. Mevcut olan hava kontrolörlerinin üzerine bir o kadar daha almanız gerekiyor ki, bütün bu işlemleri yapasınız. Geçen sene 170 olan hava kontrolörü olan sayımız şu an itibariyle 280 oldu. İlerleyen günlerde bu sayı iki katını bulacak. Aynı zamanda hem burada hem de 3.havalimanında hem kulede hem de yaklaşma kontrolde hizmet verecekler" ifadelerini kullandı.

Yazarlar