SON DAKİKA
Tarih : 2018.04.16 17:15:47

Elazığ’da Havacılık Alanında Girişimciler Arandı

Boeing ve Türkiye Girişimcilik Vakfı iş birliğiyle düzenlenen Airpreneurs programının beşinci durağı Elazığ oldu. Gençlerin havacılık alanında daha girişimci olmasının hedeflendiği program bu kez havacılık alanındaki girişimcileri Elazığ’da aradı.

2017 yılının Şubat ve Haziran ayları arasında yedi ayrı ilde sekiz üniversitede gerçekleştirilen Airpreneurs programının ikincisi havacılık alanında gençleri daha girişimci kılmak ve bu alanda yeni fikirlerin ortaya çıkmasını sağlamak için yeniden yola çıktı. Bu yıl lansmanı İstanbul’da gerçekleştirilen “Airpreneurs” programının beşinci durağı 13-14 Nisan tarihlerinde Elazığ Fırat Üniversitesi oldu.

Elazığ’da kazanan fikir Fırat Üniversitesi’nden Emrah Koyuncu, Kübay Telçeken, Alijba Nesij Korkmaz, Melike Aksu, Enes Bağkesen, Rabia Atılmış’ın bulunduğu May Day ekibi oldu. Program Elazığ’ın ardından Antalya’da uygulanacak. İstanbul, Gaziantep, Ankara, Trabzon ve Elazığ ayakları sona eren programa şu ana kadar toplamda 453 kişi katıldı. Programın finali ise yine İstanbul’da gerçekleştirilecek. İlk programda olduğu gibi ikinci programda da yaklaşık 700 üniversite öğrencisinin katılımı bekleniyor. Program, “hackathon” olarak adlandırılan yuvarlak masa çalıştaylarıyla yeni girişimlere ilham olacak, öğrencilerin fikirlerini yarıştırabilecekleri sosyal bilimlerden fen bilimlerine kadar her branştan öğrenciler için hazırlandı.

Program sonunda kazanan takım, 3 aylık inkubasyon sürecine dahil olarak Girişimcilik Vakfı mentorlarıyla fikirlerini hayata geçirecek. Kazanan takım üyeleri fikirleri için ihtiyaç duydukları alanlardaki mentorlar ile süreç boyunca bir araya gelmeye devam edecek. Fikrin geliştirilmesi sürecinde mentorlar ile yapılacak birebir görüşmelerden, mentorların takımın ihtiyaç duyduğu bağlantıları sağlamasına kadar takım üyeleri her konuda destek alabilecek. Süreç boyunca ayrıca kazanan takım girişimcilik ekosistemindeki önemli etkinliklere de davet edilerek iş bağlantılarını geliştirme şansı yakalayacak.

Yazarlar