SON DAKİKA
Tarih : 2017.03.16 13:11:54

Emirates’in Yeni Uçuş Noktası Kamboçya’nın “Phnom Penh” Şehri Oldu

Emirates Havayolu, 1 Temmuz itibari ile Kamboçya’nın Phnom Penh şehrine Boeing 777-300ER ile iki sınıfta hizmet verecek.
 
İnsanları ve şehirleri birbirine bağlayan Emirates Havayolu, uçuş noktalarına yeni bir tane daha ekleyerek Kamboçya’nın Phnom Penh şehrine hizmet vermeye başlayacak.
 
Phnom Penh’e yapılacak Emirates uçuşları, EK388 sefer sayılı uçuşu ile Dubai’den 09.15’te başlayacak ve 17.25’te Yangon’da son bulacak. Ardından saat 18.55’te Yangon’dan hareket edecek uçak 21.25’te Phnom Penh’e iniş yapacak. Dönüş ise EK389 sefer sayılı uçuş ile 23.10’da Phnom Penh’ten başlayacak ve Yangon’da kısa bir beklemeden sonra ertesi gün 05.40’ta Dubai’de sona erecek.
 
*Emirates Havayolu, İstanbul’dan Phnom Penh’e seyahat etmeyen isteyen yolcular için Economy ve Business Class biletlere özel fiyat imkânı sunuyor. Yolcular 3 Nisan 2017 tarihine kadar Economy Class biletleri 799 dolardan başlayan fiyatlarla satın alabilecekler. Yolcular, bu kampanya kapsamında satın aldıkları biletler ile 1Temmuz 2017 – 30 Kasım 2017 tarihleri arasında Phnom Penh’in eşsiz güzelliğini keşfedebilecekler.
 
Ayrıca yolcular 31 Mart 2017 tarihine kadar 2.699 dolardan başlayan fiyatlarla satın aldıkları Business Class biletler ile 1 Temmuz 2017 – 31 Ocak 2018 tarihleri arasında indirimli yolculuk edebilecekler.
 
Yeni Dubai – Yangon – Phnom Penh rotası aynı zamanda yolcuların Yangon – Phnom Penh arasında da seyahat edebilmesini sağlayacak. Emirates bu iki şehir arasında doğrudan hizmet veren tek havayolu olacak. Yangon – Phnom Penh arası uçuşlar özellikle Myanmar gidiş, Myanmar’dan Kamboçya’ya geçiş yapılan turlar için büyük kolaylıklar sunacak.
 
Dubai’den Phnom Penh’e günlük olarak hizmetlerin başlaması, Dubai ve Hanoi arasında aktarmasız uçuşların hizmete girmesi ile aynı zamana denk gelecek. 1 Temmuz itibari ile Hanoi’ye uçan Emirates yolcuları Yangon’da aktarma yapmadan Vietnam’ın başkentine ulaşabilecekler.
 
Kamboçya’nın güney merkez bölgesinde bulunan Phnom Penh, Kamboçya’nın en nüfusu en yoğun şehri ve Siem Reap’ın yakınındaki Dünya Mirası Sit Alanı Angkor Wat’a giriş kapısı niteliğinde. Son zamanlardaki büyüme ve altyapı gelişmeleri ile Phnom Penh önemli bir ekonomik ve turistik güzergâh haline geldi. 2015 yılında Kamboçya’yı 4,7 milyondan fazla turist ziyaret etti. Bu sayının 2020 itibari ile 8 milyona ulaşması bekleniyor. Geçtiğimiz yıl Mart ayında Phnom Penh Havalimanı’na terminal ilave edilmesi de yolcu sayısını iki katına çıkararak bu gelişime katkı sağladı.
 
Yeni Dubai – Yangon – Phnom Penh rotası aynı zamanda yolcuların Yangon – Phnom Penh arasında da seyahat edebilmesini sağlayacak. Emirates bu iki şehir arasında doğrudan hizmet veren tek havayolu olacak.
 
Kargo taşımacılığı açısından da giyim ve tekstil ürünlerinin Phnom Penh’den en çok ihraç edilecek ürünler olması bekleniyor.
 
Dubai ve Phnom Penh arasındaki tüm uçuşlar, ücretsiz bagaj hakları ile Business ve Economy olmak üzere iki sınıfta hizmet verecek (Economy Class’ta 35 kg’a, Business Class’ta 40 kg’a kadar). Yolcular aynı zamanda 2,500’den fazla kanala sahip Emirates’in ödüllü uçak içi eğlence sistemi ice ve seçkin uçaklarda bulunan ücretsiz Wi-Fi’ın da keyfini çıkarabilir.
 
Biletler www.emirates.com internet sitesinden veya yetkili seyahat acentelerinden temin edilebilir.
 
*Fiyatlara havalimanı vergileri ve yakıt harçları dahildir.

Yazarlar