SON DAKİKA
Tarih : 2017.07.07 19:54:40

Emniyet Genel Müdürü Altınok, Elektronik Cihaz Yasağının Kalktığı Havalimanında İncelemelerde Bulundu

ABD’ye yapılan uçuşlarda 102 gündür devam eden elektronik cihazların kabine alınmaması yasağının bu sabah itibariyle kalkması sonrası Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, tomografi cihazlarının bulunduğu 227 ve 228 numaralı köprülerde inceleme yaptı.
 
Selami Altınok’un incelemeleri sonrası, ABD’nin Ulaştırma Güvenlik İdaresi (TSA)’dan gelen 2 kişilik bir heyet de THY yetkilileri ile birlikte tomografi cihazlarının bulunduğu 227 ve 228 numaralı köprülerde inceleme yaptı.  Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri ve İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş ile birlikte inceleme yapan Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, tomografi cihazları hakkında bilgi aldı ve şunları söyledi:
 
“Bu tomografi cihazlarıyla Amerika uçuşlarının çok fazla bir bağlantısı yok. Biz sadece ABD ile alakalı bir düzenleme değil tüm uçuşlardaki güvenliği sağlama adına bu işi yapıyoruz. Bu cihazları başka alanlarda da kullanma şansımız olacak. Dışarıya olan uçuşlarda güvenliğimizin daha sağlıklı olması için her türlü tedbiri alıyoruz. Bu da o tedbirlerden birisi.” 
 
Tomografi cihazlarının yasağın kalkması ile ilgisi olmadığı belirten Altınok, İngiltere uçuşlarında da yasağın kalkması ile ilgi olarak konunun, havacılık sektöründe incelemede olduğunu belirtti.

Yazarlar