SON DAKİKA
Tarih : 2019.08.23 16:24:02

En Genç Filoya Sahip Havayolu Şirketleri Açıklandı

İsviçre merkezli sivil havacılık istihbarat kuruluşu ch-aviation, dünyanın en genç filosuna sahip havayolu firmalarını açıkladı. ch-aviation’ın analizi en genç filoya sahip firmaların ağırlıklı olarak Asya kıtasında yer aldığını gösterdi. Analiz sonuçlarına göre global ölçekte, en genç filoya sahip havayolu firması ise Norwegian Air Sweden oldu.

VietJetAir ise “geniş filoya sahip olan havayolları” kategorisinde (50 ve daha fazla) en geniş filoya sahip olan firma olarak belirlendi. “En geniş filoya sahip olan havayolları” kategorisinde ise (100 ve daha fazla) Rus havayolu firması Aeroflot, en genç filoya sahip olan havayolu firması oldu.

DÜNYA GENELİNDE 30 BİNDEN FAZLA UÇAK

Dünya genelinde bulunan uçakların yaş ortalaması ise 12 yıl. ch-aviation’ın analizine göre dünya genelinde yolcu ve kargo uçakları olmak üzere 30 binden fazla sivil uçak bulunuyor.

GENÇLER ASYA’DA, YAŞLILAR AFRİKA VE OKYANUSYA’DA

Dünya genelinde en genç filoya sahip firmalar 8.5 yıl ortalamasıyla Asya kıtasında yer aldı. En yaşlı filoya sahip kıtalar ise 16 yıl ortalamasıyla Afrika ve Okyanusya kıtaları oldu. Dünya çapında genel kategoride en genç filoya sahip olan firma 5 uçağı ve 0.74 yaş ortalamasıyla Norwegian Air’ın alt kuruluşu Norwegian Air Sweden oldu. Asya kıtasının en genç filoya sahip olan havayolu firması ise 12 uçağıyla hizmet veren Suudi Arabistan low cost firması flyadeal oldu. Filosunun yaş ortalaması yaklaşık bir yıl.

Yazarlar