SON DAKİKA
Tarih : 2020.02.20 16:33:01

HAVA-SEN’den Atlasglobal İle İlgili Açıklama

Havacılık sektörü çalışanları sendikası Hava-Sen çarşamba günü saat 15.00'de katılımcılarla birlikte bir basın açıklaması yapacak. Konuyla ilgili bir bildiri yayımlayan sendika çalışanlarına bir duyuru paylaştı.

Duyuruda şunlara değinildi:

Havacılık sektörü çalışanlarını temsil eden tek sendika olarak, son dönemde yaşananların üzüntüsünü derinden hissediyoruz. Havacılığın gerçek sahibi çalışanların, etkin bir temsilcisinin olmamasının ağır sonuçları, her olumsuzlukta maalesef çalışanların sırtından çıkarılmaktadır. Söz konusu emek olunca en başta sarı sendikalar ve ortağı işverenler yaşananları görmezden gelmekte, kış ortasında işsiz, parasız ve çaresiz bıraktığı çalışanların yaşadığı travmayla ilgilenmemektedir. Yıllarca gece gündüz demeden sivil havacılığımıza hizmet eden, bir markayı yoktan var eden Atlasglobal çalışanlarının adeta bir toplu kıyıma tabi tutularak işten çıkartılması, hak ve alacaklarının ödenmemesi üzerinde ciddiyetle durulması gereken ekonomik ve sosyal bir sorundur. HAVA-SEN olarak, iflas sürecinin işveren tarafından başlatıldığı, aylardır maaşları ödenmeyen Atlasglobal çalışanlarının yanında olmak, sorunlarına destek vermek, uzun süre devam edecek hukuki sürecin takipçisi olabilmek ve ana temas noktası olmak amacıyla konusunda uzman akademisyenlerden hukuki destek alarak çalışmalara başladık. Her havacılık çalışanını doğal üyemiz olarak kabul eden anlayışımız gereği, tüm Atlasglobal çalışanlarını bilgilendirmek, süreci doğru yönetmelerini sağlamak amacıyla 22 Şubat 2020 Cumartesi günü saat 15:00'de düzenleyeceğimiz ve hukukçularımızın da katılacağı toplantıya sizleri davet ediyoruz.

Toplantıya, HAVA-SEN üyesi olsun veya olmasın tüm Atlasglobal çalışanları katılabilecek, süreçle ilgili merak ettikleri soruları sorabileceklerdir. Katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyecektir HAVA-SEN'e ödenen aidatın her kuruşu lükse makam arabalarına, silahlı korumalara, ziyafet sofralarına değil çalışanların sorunlarının çözümüne, emeğin korunmasına, zorda olana yardıma harcanmaktadır. HAVA-SEN'in sendikacılık anlayışında, üyesini satmaya, işverenle danışıklı döğüşe, içeriği belli olmayan dava dilekçelerine, salonu belli olmayan mahkemelere yer yoktur. HAVA-SEN üyeleri, her dönemin adamı olanı değil her dönem adam olanı seçecek kadar akla, basirete ve dirayete sahiptirler. Yüreklerinde doğruyu yapmanın güveni, çocuklarına bırakacakları onurlu direnişin mirasını taşırlar. HAVA-SEN sizin sesiniz.

Saygılarımızla

HAVA-SEN Yönetim Kurulu

Yazarlar