SON DAKİKA
Tarih : 2017.03.04 20:42:10

Hatay Samandağı İlçesi Yakınına Suriye Rejimine Ait Savaş Uçağı Düştü

Hatay'ın Samandağı yakınına Suriye rejimine ait bir savaş uçağı düştü. Başbakan Binali Yıldırım, Hatay’ın Suriye sınırında düşen uçakla ilgili, “MİG-23 uçağı düştü. Pilotun atladığı tahmin ediliyor. Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor." dedi. Hatay Valisi Erdal Ata uçağın enkazına ulaşıldığını duyurdu. Ayrıca Suriyeli muhalifler, ülkenin kuzeybatısında Türkiye sınırında yer alan İdlib ilinin kırsalını bombalayan Beşşar Esad rejimine ait bir savaş uçağını düşürdüklerini öne sürdü.
 
Uçağın pilotu düşmeden önce Türk tarafına arızayı bildirdikten sonra paraşütle atlayarak kurtuldu. Uçağın Suriye'nin İdlip kentine düştüğü bildirildi.Olayla ilgili inceleme başlatıldı.
 
BAŞBAKAN AÇIKLADI: SURİYE REJİMİNE AİT SAVAŞ UÇAĞI DÜŞTÜ
 
Başbakan Binali Yıldırım, "Suriye rejimine ait olduğu düşünülen MİG tipi bir uçağın Hatay Samandağ Yaylacık mevkisinde düştüğü yönünde bir bilgi var. Pilotun atladığı yönünde bilgiler geliyor. Oradaki birliklerimiz arama kurtarma çalışmasına destek oluyorlar. Şimdilik bilgi bu kadar." ifadelerini kullandı. 
 
Bir gazetecinin, "Uçak Türkiye sınırları içerisinde mi düştü?" sorusu üzerine Yıldırım, "Bu konuda netlik yok. Bizim sınırda da olabilir, Suriye sınırında da olabilir araştırmalarla bu ortaya çıkacak. Düşme nedeni konusunda da henüz bir netlik yok ama o bölgede hava şartlarının oldukça olumsuz olduğu yönünde raporlar var." yanıtını verdi. 
 
Hatay Valisi Erdal Ata, Antakya merkez Yaylacık civarında bir uçağın düştüğü ihbarına ilişkin "Biraz önce aldığım bilgiye göre, jandarma timleri ve sağlık ekipleri uçağın enkazına ulaştılar. Uçağın kokpit yerinin boş olduğu görüldü. Pilotların atlayarak kurtuldukları kanaatindeyiz." dedi.
 
Vali Ata, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Valiliğe yapılan ihbar üzerine Antakya merkez Yaylacık civarında bir uçağın düştüğü bilgisinin edindiklerini, Türk sivil havacılık ve silahlı kuvvetlerine ait bölgede herhangi bir uçuş faaliyetinin olmadığı şeklinde bilgiler aldıklarını ve teyit ettiklerini hatırlattı. 
 
Uçağın muhtemelen Suriye tarafına ait olduğunu aktaran Ata, şunları kaydetti: 
 
"Biraz önce aldığım bilgiye göre, jandarma timleri ve sağlık ekipleri uçağın enkazına ulaştılar. Uçağın kokpit yerinin boş olduğu görüldü. Pilotların atlayarak kurtuldukları kanaatindeyiz. Onları arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Hem jandarma hem emniyet hem de AFAD ekiplerimiz arama kurtarma çalışmalarını yapıyorlar." 
 
SURİYELİ MUHALİFLER ÜSTLENDİ
 
Suriyeli muhalifler, ülkenin kuzeybatısında Türkiye sınırında yer alan İdlib ilinin kırsalını bombalayan Beşşar Esad rejimine ait bir savaş uçağını düşürdüklerini öne sürdü.
 
Muhalif askeri grup Ahraru’ş Şam'ın sözcüsü Ahmed Karaali, AA muhabirine telefonla açıklamada, “Rejim uçağı İdlib kırsalını bombalarken alçaktan uçuş yapıyordu. 23 mm uçaksavar ile vurduk. İsabet alınca uçakta teknik arıza oldu. Ardından düşmeye başladığı görüldü.” dedi. 
 
Hatay Valisi Erdal Ata, Antakya merkez Yaylacık köyü civarında bir uçağın düştüğüne yönelik ihbar aldıklarını açıklamış, ekiplerin çalışmasında henüz uçağın enkazına ulaşılamadığını ve uçağın muhtemelen Suriye tarafına ait olduğunu düşündüklerini bildirmişti. 

 

Yazarlar