SON DAKİKA
Tarih : 2017.05.30 15:01:56

Hava Trafik Kontrollerinden Kamoyuna Duyuru

Geçtiğimiz hafta bazı yayın kurulıuşlarında Hava Trafik Kontrollerinin Eğitimini tam olarak tamamlamadan görev yerlerinde çalıştırılmaya başlatıldığı şeklinde çıkan haberleri yalanlamak üzere bir kamoyu açıklaması yayımladı.

Duyuru aynen şöyle;

29 Mayıs 2017 tarihinde basında çıkan Hava Trafik Kontrol birimlerini karalama amaçlı haberin tamamı asılsız ve haddini aşan suçlamalarla doludur. Hızlandırılmış kurs sistemi 6 ay değil 8 ay olarak sonunda sınav yapılarak tamamlanmıştır. Eğitimcilerin özellikle itina gösterdikleri ve halen aktif çalışan Eğitimci Hava Trafik Kontrolörlerinin (OJTI) gözetimlerinde süreç devam etmektedir. İstanbul Atatürk Havalimanı Hava Trafik Müdürlüğü bünyesinde operasyon aşamasında stajyerler asla yalnız bırakılmamakta ve yakından takip edilmektedirler.

Bahsi geçen hava hadiseleri kesinlikle yaşanmamıştır. Eğitimci Hava Trafik Kontrolörleri (OJTI) itina ile mesleğin inceliklerini büyük bir zevk ve gururla sıkılmadan anlatmaya, mesleğimize yeni neferler kazandırmaya devam etmektedirler. Şimdiye kadar planlanan ve hayata geçirilen her projede, her türlü kötü hava koşulunda, 29 Haziran’da bombalı saldırılarda ve 15 Temmuz silahların gölgesinde dahi yılmadan usanmadan şerefli bir şekilde görevimizi icra ettik ve etmeye de devam edeceğiz.

Mesleğimizi, kurumumuzu ve İstanbul Atatürk Havalimanımızı karalama çabalarıyla hazırlanan bu açıklamayı asla kabul etmediğimizi kamuoyu ile paylaşırız.

Saygılarımızla.

TATCA YÖNETİM KURULU

Yazarlar