SON DAKİKA
Tarih : 2019.03.27 16:11:14

Lufthansa da İstanbul Havalimanı’ndan Uçacak

Dünyanın en büyük havacılık grubu Lufthansa, 7 Nisan 2019 Pazar günü itibariyle Türkiye uçuşlarını İstanbul Havalimanı’ndan gerçekleştirmeye hazırlanıyor. İstanbul Havalimanı’nın uluslararası havayolları için operasyonel hale gelmesinin ardından Lufthansa, Atatürk Havalimanı’ndan yeni adresine taşınacak. Yeni havalimanını kullanan Lufthansa yolcuları için tarife, ücret, havaalanının üç harfli “IST” kısaltması ve diğer olanaklar aynı şekilde geçerli olacak. Lufthansa’nın yaz tarifesi kapsamında günde 3 kez İstanbul- Frankfurt uçuşu bulunuyor.

Yolculara iptal ve yeni rezervasyon seçeneği

İstanbul Havalimanı yönetiminin operasyonel taşınma kararına göre ‘Atatürk’ Havalimanı, Lufthansa’nın da dahil olduğu tüm uluslararası havayolları şirketlerinin taşınma sürecinin yürütülmesi için 5 Nisan Cuma ve 6 Nisan Cumartesi günlerinde kapalı olacak. Lufthansa, İstanbul Havalimanı’nın kapalı olacağı iki gün boyunca uçuşlarını gerçekleştiremeyecek. Lufthansa, aşağıda bilgileri yer alan 12 uçuşu taşınma nedeniyle iptal edildi. Taşınma sürecinde eski havalimanı uluslararası yolculara tamamen kapalı olacağı için o tarihlerde alternatif uçuş sunulamayacak, Lufthansa yolcuları ücretsiz yeni bir rezervasyon veya iptal seçeneğinden faydalanabilecek.

Lufthansa seferleri değişmeyecek

Mevcut durumdan etkilenen yaklaşık 1.600 yolcunun titizlikle bilgilendirildiğini ifade eden Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Kemal Geçer, taşınmanın ardından Lufthansa uçuşlarında hiçbir değişiklik olmayacağını vurguladı. Yolcuların konforlu bir şekilde seyahat deneyimi yaşaması için tüm hazırlıkları tamamladıklarını belirten Geçer, “İstanbul Havalimanı operasyonlarımıza başlamak için büyük heyecan duyuyoruz. Türkiye havacılık sektörü için çok büyük bir kazanım olacak. Yeni havalimanının hem bizim hem de birçok havayolu şirketi için yeni fırsatlar yaratacağına inanıyoruz” dedi. İstanbul’un yaklaşık 35 km kuzeyinde yer alan yeni İstanbul Havalimanı’nda operasyonlarını sürdürecek olan Lufthansa, uçuşlarını N bölgesinde diğer Star Alliance üyeleri ile birlikte gerçekleştirecek.

Yolcular, havalimanına şehir merkezinden hareket eden servisler, taksi veya araba ile ulaşabilecek. Business Class ve Miles & More üyeleri hızlı geçiş ( fast track) hizmetlerini ve Türk Hava Yolları lounge’ını kullanabilecek, business class yolcuları da Lufthansa’nın uzun uçuşlarında evlerinden yeni havalimanına ücretsiz VIP transfer hizmetinden faydalanabilecek.

İptal edilen uçuş Listesi (tüm Frankfurt – İstanbul Atatürk uçuşları)

4 Nisan 2019

LH1304 Frankfurt 21:40 – Istanbul Atatürk 01:35 (5 Nisan) 

5 Nisan

LH1305

LH1298 – LH1299

LH1300– LH1301

LH1304 

6 Nisan

LH1305 LH1298 – LH1299 

LH1300 – LH1301

(Tüm saatler lokaldir )

Yazarlar