SON DAKİKA
Tarih : 2017.03.14 12:00:40

Kapadokya’da 3 Balon Sert İniş Yaptı. Çok Sayıda Yaralı Var

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden bir tanesi olan Kapadokya’da bu sabah havalanan balonlar, aniden rüzgarlı hava sebebiyle sert iniş yapmak zorunda kaldı. Balonların sert iniş yapması sonrasında çok sayıda turist yaralanırken, yaralılara ilk müdahaleleri olay yerine giden sağlık ekipleri yaptı.
 
Nevşehir’in Kapadokya Bölgesi’nde 3 ayrı sıcak hava balonunun sert iniş yapması sonucu aralarında turistlerinde bulunduğu 32 kişinin çeşitli yerlerinden yaralandığı bildirildi. Olayın ardından bölgeye arama kurtarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ekiplerin bölgede çalışmaları sürüyor.
 
Bugün sabahın ilk ışıklarıyla Kapadokya bölgesinin çeşitli yerlerinden havalanan onlarca balondan 3’ü, hava koşullarının aniden değişmesi, kar yağışının başlaması ve rüzgarın sert esmesiyle sürüklendi. 3 balon, Ürgüp İlçesi Sofuilar Köyü yakınlarındaki bölgeye sert için yaptı. Aralarında Çinli ve Avrupalı turistlerin çoğunluküta olduğu 3  sıcak hava balonundaki toplam 45 kişiden 41’i yaralandı. 32 kişinin hafif yaralandığı, 9 kişide ise kırık ve çıkıklarbulunduğu belirtildi. Yaralılar, Nevşehir Devlet Hastanesi ile kentteki özel hastanelerde tedavi altına alındı. Çoğu ayakta olmak üzere 32 turist kontrollerinin ardından taburcu edildi. Hayati tehlikeleri bulunmayan 9 yaralının ise tedavileri sürüyor. Yetkililer hava koşullarındaki ani değişim nedeniyle sıcak hava balonlarının sert iniş yapmak zorunda kaldığını ifade etti.

 

Yazarlar