SON DAKİKA
Tarih : 2017.06.16 13:25:15

Kaptan Pilot Gürcan Mantı’nın Cenazesi İçin İlk Tören THY Eğitim Başkanlığı’nda Yapıldı

ATATÜRK  Havalimanı’nda görev uçuşuna giderken geçirdiği bir kalp krizi sonucu hayatın kaybeden Türkiye Havayolu Pilotları Derneği (TALPA) eski başkanı ve THY'nin  deneyimli Kaptan Pilotu Gürcan Mantı için bugün ilk tören saat 11.00’de Florya’daki Eğitim Başkanlığı'nda yapıldı. THY Uçuş Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende yakınları ve mesai arkadaşları gözyaşlarına hakim olamadı.
 
 Ailesi, Pilot ve Kabin Memuru arkadaşlarının katıldığı törende bir konuşma yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, Gürcan Mantı’yı çok eskiden tanıdığını ve görevleri icabı sık sık bir araya geldiklerini belirterek,  “ Gürcan Mantı’yı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü dönemimden beri tanırım. Kendisi çok iyi bir pilot, öğretmen ve yöneticiydi. Türkiye Pilotları Günü'nü, Dünya Pilotlar Günü yaptıran bir TALPA  Başkanıydı. Hepimizin başı sağ olsun. Allah rahmet eylesin” dedi.
 
Hava Kuvvetleri Komutanlığı'ndan Pilot Binbaşı olarak emekli olduğu için aynı zamanda  askeri tören de yapılan Gürcan Mantı’nın tabunun başında hem askerler hem de pilot arkadaşları nöbet tuttu.
 
 Gürcan Mantı’nın cenazesi tören sonrası helalık alındıktan sonra askerlerin omuzlarında cenaze aracına konularak Ataköy 5. Kısım Camii’ne götürüldü. Kaptan Pilot Gürcan Mantı’nın cenazesi burada kılınacak öğle namazından sonra Çatalca Örcünlü Köyü mezarlığında toprağa verilecek.

Yazarlar