SON DAKİKA
Tarih : 2017.02.09 11:42:57

Limak, Kuveyt Havalimanı Yeni Terminal İnşaatının Süresini İki Yıl Kısaltarak Dört Yılda Tamamlamayı Hedefliyor

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir Kuveyt Emiri Sheikh Sabah Al–Ahmad Al-Jaber Al-Sabah'ı ziyareti sırasında toplam 4.6 milyar dolarlık değeri ile Türk müteahhitlerinin yurtdışında aldığı en büyük iş olan Kuveyt Havalimanı yeni terminalini, sözleşme süresi olan 6 yıl yerine 4 yılda tamamlamayı hedeflediklerini söyledi
 
 
Kuveyt Emiri H.e. Sheikh Sabah Al–Ahmad Al-Jaber Al-Sabah ve H.e. Veliaht Prens Sheikh Nawaf Al–Ahmad Al-Jaber Al-Sabah’ı ziyaret eden Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, görüşme sırasında “Bu havalimanının tüm Kuveytlilerin hayali olduğunun farkındayız. Yapım süresi olan 6 yıl çok uzun bir süre, bunu 3,5-4 yıla mutlaka indirmemiz gerektiğine inanıyoruz" dedi.
Kuveyt'e sadece bu proje için gelmediklerini belirten Özdemir, "Buraya yatırım için geldik. Bütün çalışmalarımızı ve organizasyonlarımızı buna göre planlıyoruz. Böylesi bir projenin yapılması iki ülke arasındaki ilişkileri daha da güçlendirecek” diye konuştu.
 
'Umarım projenin temelini birlikte atarız'
 
Türkiye Cumhuriyeti Kuveyt Büyükelçisi Murat Tamer'in de bulunduğu görüşmede Kuveyt Emiri H.e. Sheikh Sabah Al–Ahmad Al-Jaber Al-Sabah ise Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a iyi temennilerini ileterek, "Umarım bu projenin temelini birlikte atarız" dedi.
Projenin hızlanabilmesi için Kuveyt tarafına düşen görevler olduğunu belirten Al-Sabah, "Biz de üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.
Büyükelçi Murat Tamer, Nihat Özdemir ve beraberindeki heyet daha sonra Başbakan Sheikh Jaber Al-Mubarak Al-Hamad Al-Sabah tarafından da kabul edildi.
 
12,000 kişiye istihdam
 
Kuveyt Havalimanı yeni terminal binası inşaatı ile ilgili kontrat geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Limak İnşaat tarafından imzalanmıştı. Yaklaşık 4.6 milyar dolar değerindeki kontrat Türk müteahhitlerinin yurtdışında tek başlarına aldıkları en büyük kontrat olma özelliğini taşıyor. İnşaat süresince ortalama 7,500 kişiye istihdam sağlayacak olan projede çalışan sayısının 12,000'e kadar çıkması bekleniyor. İkonik ve çevreci bir dizayna sahip olan yeni terminal binası, 25 milyon yolcu kapasiteli olacak ve tavanındaki güneş panelleri sayesinde kendi elektriğinin bir bölümünü de üretebilecek.

Yazarlar