SON DAKİKA
Tarih : 2019.08.23 16:19:14

Lufthansa Ceo’su : Havacılıkta İflaslar Sürecek

Lufthansa CEO'su Carsten Spohr: ' Havacılık sektöründeki şirket birleşmeleri ve iflaslar devam edecek. ABD'de 3, Çin'de 3, Türkiye ve Körfez ülkelerinde, 3 ve Avrupa'da 3 olmak üzere toplamda ancak 10-12 havayolu işine devam edebilir.'.. Tartışmaları değerlendiren Alman Lufthansa CEO’su Spohr bu alanda yaşanan sürecin devam edeceğieni,yakın zaman sonar yalnız 10-12 havayolunun ayakta kalacağını söyledi.

Havayolu şirketleri arasında yaşanan birleşme ve satınalma sürecinin geciktiğini söyleyen Spohr, “Sürecin sonunda, dünya genelinde yalnız 10-12 büyük ağ taşıyıcısı kalacağını savunuyor. Spohr, "ABD'de üç, Çin'de üç, Türkiye ve Körfez ülkelerinde, üç ve Avrupa'da üç olmak üzere bir düzine havayolu ancak işine devam edebilir, Avrupa'nın ev sahibi biz olacağız. Ryanair’in agresif fiyat politikası rahatsız ediyor“ dedi.

Lufthansa CEO’su, "Gelmeye, görmeye ve kazanmaya alışanlar tarafından iç pazarda kovalanmamıza izin vermeyeceğiz" dedi ve Ryanair’i piyasayı beş avroluk biletlerle tıkamakla suçladı. Spohr´a göre, tren bağlantıları Lufthansa için rakip değil, Trenlerin bağlantı sunduğu her yerde, Lufthansa, Nürnberg ile Berlin arasında olduğu gibi uçuşları azalttı ya da tamamen bıraktı. "Trenler bir gün Münih Havalimanı'nda bağlantı verirse Nürnberg'den Münih'e de uçuşlardan vazgeçeriz."

Yazarlar