SON DAKİKA
Tarih : 2017.11.09 13:05:55

Özbekistan Hava Yolları’na Türk Danışman

Türk Hava Yolları'nın eski yöneticilerinden Orhan Sivrikaya, Özbekistan Hava Yolları şirketine stratejik gelişmeden sorumlu danışman oldu.

Özbekistan Hava Yolları şirketinden yapılan açıklamaya göre, Türk Hava Yolları eski yöneticisi Sivrikaya, Özbekistan Hava Yolları şirketine stratejik gelişmeden sorumlu danışman olarak görevlendirildi. Açıklamada,Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev ve beraberindeki heyetin ekim ayında Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında, Özbekistan Hava Yolları şirketi tarafından Türk havacılık uzmanı Sivrikaya'nın şirkete davet edilmesi meselesinin ele alındığı hatırlatılırken, Özbekistan Hava Yolları'nın bu görüşmelerde Sivrikaya ile iş birliği yapmak istediği hatırlatıldı.

Açıklamaya göre, bu hafta Özbekistan Hava Yolları'ndaki yeni görevine başlayan Sivrikaya, şirketin geliştirme stratejisinin hazırlanmasında yer alacak, ayrıca uçuşların optimizasyonu ve uçakların park edilmesinin planlanması, pazarlama, satış ve yeni bilişim teknolojilerinin uygulanmasından sorumlu olacak.

Yazarlar