SON DAKİKA
Tarih : 2017.03.14 11:47:28

Paket Tur Satışlarında Korkutan Rakamlar

Antalyalı turizmcilerin 2017 Ocak-Şubat dönemine ilişkin hazırladığı paket tur istatistiği, son dönemde yaşanan siyasi gerginliklerin turizme yansımasını ortaya koydu. Verilere göre en büyük kayıp Fransız turistte. Bu yılın Ocak-Şubat döneminde, 2016'nın aynı dönemine göre Fransızlara satılan paket tur sayısı 16 olarak kayıtlara girdi.
 
Açıklanan rakamlara göre; 2017 Ocak-Şubat döneminde paket tur satışı bir önceki yıla oranla yüzde -26’ya geriledi. Rakamsal bazda bakıldığında geçen yıl Ocak-Şubat döneminde Antalya’da 143 bin paket tur satan turizmciler, bu yıl aynı dönemde 106 bin satış yapabildi. 
 
FRANSA ÇÖKTÜ
 
İstatistiğe göre en fazla kayıp Fransa (%-98), İsviçre (-%78), Hollanda (-%69) ve Almanya’da (%-50) yaşandı. İngiltere, Belçika, Avusturya ve Polonya’da da ciddi düşüşler göze çarptı. Sadece şubat ayındaki rakamlara bakıldığında paket tur satışının 79 binden, 58 bine gerilediği görüldü.
 
RUS VE İSRAİL PAZARI YÜKSELİYOR
 
Rus pazarında ise ciddi yükseliş dikkat çekti. 2016 yılı Ocak-Şubat döneminde Rusya’ya 1398 paket tur satan Antalyalı turizmciler, bu yıl aynı dönemde bu rakamı 26 bin 745’e çıkardı. Sadece Şubat dönemindeki satışlar geçen yıla oranla yüzde 3 bin 330 arttı. Yine İsrail turizm pazarındaki hızlı yükselişte dikkat çekti. İsrail’e 2017 Ocak-Şubat döneminde 8 bin paket tur satıldı.
 
‘KAYIP SÜRÜYOR’
 
Paket tur satışlarını değerlendiren Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı Recep Yavuz, “Rakamlar bize de geldi. Düşüş sürüyor. Ancak yine de umudumuzu kaybetmiyoruz. Rus pazarındaki yükseliş sevindirici. Asıl sonuçları Mart ayı itibariyle alacağız. Umarım bu düşüş durur ve hedeflerimize ulaşırız” diye konuştu.
 
Kaynak:Hürriyet

 

Yazarlar