SON DAKİKA
Tarih : 2018.04.20 14:17:18

Pakistan’ın Bayrak Taşıyıcısı PIA, Artık Hitit’le Uçacak!

Pakistan'ın bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olan ve Asya-Pasifik bölgesinin en büyük havayollarından biri olma ünvanına sahip Pakistan Uluslararası Havayolları (PIA), bilişim sistemlerini Hitit'e emanet etti.

Önümüzdeki dönemde PIA'in bütün yolcu hizmetleri sistemleri ve operasyonel planlama teknolojileri Hitit'le yenilenecek. Havacılık ve seyahat yazılımları alanında Türkiye'nin ilk, dünyanın beşinci bilişim firması olan Hitit Bilgisayar Hizmetleri, gün geçtikçe büyüyen iş ortakları arasına bir dünya markası olan Pakistan Uluslararası Havayolları'nı (PIA) dahil etti. Pakistan'ın kuruluşuyla birlikte hayata geçirilen ve 72 yıldır Pakistan'ın bayrak taşıyıcı havayolu firması olan PIA, teknolojik dönüşüm için Türk bilişim firmasıyla anlaşmaya vardı.

Varılan mutabakat gereği ülkenin en büyük havayolu firması olan PIA'in rezervasyon, biletleme, check-in, yolcu kalkış kontrolü gibi bütün yolcu hizmetleri sistemleri ve operasyonel planlama teknolojileri Hitit'le yenilenecek.

Hitit'in İTÜ Teknokent'teki Genel Merkezi'nde 18 Nisan 2018 tarihinde gerçekleşen ve Pakistan'ın İstanbul Başkonsolosu Bilal Khan Pasha'nın da teşrif ettiği imza töreninde; PIA Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bilal Munir Sheikh ve Sistemlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Kashif Rehman Rana ile Hitit Genel Müdürü Nur Gökman, Hitit Mali İşlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sezer Özmutlu, Teslimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mert Gülçür, Hitit Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Nevra Karaağaç ve Hitit'in Pakistan Temsilcisi Muhammed Sohail Sajid de hazır bulundu.

Yazarlar