SON DAKİKA
Tarih : 2017.05.16 15:28:33

QATAR Aırwys Kargoda da İSG’yi Seçti

Avrupa’nın en hızlı büyüyen havalimanı olma özelliğine sahip İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı, dünyaca ünlü havayolu Qatar Airways’in kargo operasyonlarına da ev sahipliği yapmaya başladı.

Qatar Airways Kargo’nun B-777 tipi kargo uçağı ile gerçekleşecek seferler, 16 Mayıs 2017 tarihinden itibaren her hafta Salı günü karşılıklı olarak düzenlenecek. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndan kargo operasyonu yapan havayolu şirketleri arasına Qatar Airways Kargo da katıldı. Bugün (16 Mayıs 2017) itibariyle başlayan kargo seferleri, B-777 tipi kargo uçağı ile her hafta Salı günü karşılıklı olarak düzenlenecek.

Qatar Airways 22 Mayıs 2014 tarihinden itibaren de İstanbul Sabiha Gökçen’den tarifeli yolcu uçuşlarına başlamıştı. Qatar Airways Kargo’nun ilk uçuşu sebebiyle düzenlenen karşılama töreninde önce apronda bir havacılık klasiği olan su takı yapıldı. Daha sonra uçağın uçuş ekibine, İSG Yönetim Kurulu Üyesi Dato Che Azmi bin Murad, İSG Genel Müdür Yardımcısı Berk Albayrak, İSG Kargo Müdürü Harun Ay ve Qatar Airways Kargo Türkiye Kargo Müdürü Serkan Demirkan tarafından karşılama çiçeği verildi. Karşılama töreninin ardından uçağa ilk kargo yüklemesi yapıldı. Halihazırda Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan tarifeli olarak kargo operasyonu yapan havayolları arasında Silkway Airlines, Cargolux, TNT Express, SAA Cargo, Ethiopian Airlines Cargo, Global Aviation-Cargo yer almaktadır.

Yazarlar