SON DAKİKA
Tarih : 2017.04.28 14:12:20

Rusya’dan Gelen İlk Charter Uçak Su Takı İle Karşılandı

Rusya'dan Muğla'nın Dalaman ilçesine gelen ilk Rus turist kafilesini taşıyan uçak için havalimanında su takı ile karşılama yapıldı
 
Moskova Domodedovo Havalimanı'ndan 336 kişi ile havalanan Azur Air firmasına ait uçak, Dalaman Havalimanı'na indiğinde itfaiye ekipleri tarafından oluşturulan su takının altından geçti.
Uçaktan inen turistlere, çiçek verildi, çeşitli ikramlarda bulunuldu. Rus turistler, daha sonra kendilerini tatil yapacakları yerlere taşıyacak araçlarla havalimanından ayrıldı.
 
'ÇOK SAYIDA RUS TURİST BEKLİYORUZ'
 
YDA Dalaman Havalimanı Genel Müdürü Hamdi Güvenç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya'nın kendileri için önemli bir pazar olduğunu söyledi. Güvenç, "Önümüzdeki günlerde bölgeye çok sayıda Rus turist bekliyoruz. Özellikle Dalaman bölgesini çok sevdiği için tatil planlarını erteleyen çok sayıda Rus turistin bu sene bölgemize gelerek bir rekor kıracağını düşünüyorum." dedi.
 
'RUSYA HALKI, TÜRKİYE'Yİ İKİNCİ EVİ OLARAK GÖRÜYOR'
ANEX Tour Dalaman Bölgesi Kontrat Müdürü Mustafa Özden de Rusya halkının Türkiye'yi ikinci evi olarak gördüğünü söyledi. Rus konuklara her kategoride tatil imkanı sunduklarını ifade eden Özden, "Bu yıl dünyada olağan dışı bir gelişme yaşanmazsa Dalaman bölgesinde BDT pazarları tarihindeki en büyük yolcu sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Rusya'dan 8 şehir, Ukrayna'dan 3 şehir olmak üzere uçuşlarımız bugün itibarıyla başladı." dedi.

Yazarlar