SON DAKİKA
Tarih : 2017.03.24 23:01:20

Sani Şener ABD Yasağını Eleştirdi

ABD ve İngiltere tarafından cep telefondan büyük elektronik cihazların uçakların kabinlerinde taşınmasına konulan yasak hakkında bir açıklama yapan Atatürk Havalimanı işletmesini yürüten TAV Grubu CEO’su Sani Şener, “Boeing’leri Airbus’ları satarken çok iyi. Pilotlarınızı o ülkelere gönderip istihdam yaratırken çok iyi ancak onlar ticari başarıya ulaştığı zaman da yok istemiyoruz ” diyerek kararı eleştirdi.
 
ABD ve  İngiltere tarafından cep telefondan büyük elektronik cihazların uçakların kabinlerinde taşınmasına konulan yasak hakkında bir açıklama yapan  Atatürk Havalimanı işletmesini yürüten TAV Grubu CEO’su  Sani Şener,  “Boeing’leri Airbus’ları satarken çok iyi. Pilotlarınızı o ülkelere gönderip istihdam yaratırken çok iyi ancak onlar ticari başarıya ulaştığı zaman da yok istemiyoruz ” diyerek kararı eleştirdi.
Uludağ  Ekonomi Zirvesi’nde CNN Türk’e bir açıklama yapan  Sani Şener, bu olayın siyasi değil ticari olduğunu ve Dünya Havalimanları Birliği(ACI) üyesi olarak da 9 Nisan’da yapılacak toplantıda bu konuyu görüşeceklerini belirterek, şunları söyledi:
” ‘ Atatürk Havalimanı olarak güvenlik önlemlerini en yüksek derecede uyguluyoruz. ABD Sivil Havacılık Güvenlik Kuruluşu tarafından, Amerikan Özel Kuvvetleri’nin  Yemen’de yaptığı bir operasyonda elde ettiği istihbarat neticesinde terörist grupların iPad cihazlarının içine patlayıcı yerleştirebileceği anlaşılmıştır. Bu nedenle özellikle Ortadoğu’daki havalimanları ve beraberinde  Atatürk Havalimanı’na da bir engelleme getirildi.

 

Yazarlar