SON DAKİKA
Tarih : 2021.06.18 14:28:35

Sivil Havacılığın Buluşması 2022’de İstanbul’da

Atatürk Havalimanı’nda 1996 yılından beri düzenlenen, sivil havacılık sektörünün bölge-deki en önemli ve köklü organizasyonlarından olan ISTANBUL AIRSHOW, 6-8 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Covid-19 sürecinde yaşanan kısmi iyileşmelere karşın etkin düzeyde bir organizasyon dü-zenlenmesine henüz imkan bulunmadığından, 23-26 Eylül 2021 tarihleri arasında yapıl-ması planlanan ISTANBUL AIRSHOW tüm uluslararası havacılık fuarları gibi ileri tarihe alındı.

Birçok ülkenin uluslararası seyahatlerde uyguladığı sürekli değişen serbest seyahat şart-ları ile karantina zorunlulukları ve fuar ziyaretlerine getirilen zorunlu kısıtlamaların halen devam etmesi bu kararın alınmasını kaçınılmaz hale getirdi.

6-8 EKİM 2022’DE YAPILACAK

Başta yabancı katılımcılar ile ilgili devlet kurumlarının da tavsiyeleri ile ISTANBUL AIRS-HOW 6-8 Ekim 2022 tarihleri arasında 1996’dan bu yana olduğu gibi İstanbul Atatürk Ha-valimanı’nda düzenlenecek. 25 yıldır Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Devlet Hava Meydanları İşletmesi’nin destekleri ve Türk Hava Yolları, Turkish Technic ve TAV Havali-manları Holding sponsorluğunda Mint Fuarcılık tarafından düzenlenen ISTANBUL AIRS-HOW, aynı zamanda Türkiye’nin ‘Uluslararası İhtisas Fuarı’ nitelik ve tesciline sahip tek sivil havacılık fuarı konumunda.

SİVİL HAVACILIK SEKTÖRÜ KATILIYOR

ISTANBUL AIRSHOW’da, yolcu uçaklarından iş jetlerine, helikopterlerden hava ambulans-larına, sportif uçaklar ve ultralight’lara kadar tüm hava araçları; uçak motorları, seyrüsefer ve uçuş kontrol sistemleri, simülatörler; yer, kargo, yolcu, ve bagaj sistem ve ekipmanları, apron ve terminal sistemleri; havalimanı güvenlik ve entegrasyon sistemleri; havalimanı tasarım ve inşaatı; havalimanı ve terminal işletmecileri; hava yolları, charter ve hava taksi işletmeleri; havacılık kulüp ve meslek kuruluşları yer alıyor

Yazarlar