SON DAKİKA
Tarih : 2017.06.11 14:32:42

Katar’a 15 Uçakla Bin Ton Gıda Desteği

Günlük sütün bile taşındığı THY uçakları her gün 3 seferiyle ülkedeki marketlere gıda taşımayı sürdürüyor. Gıda sevkiyatını Ekonomi Bakanlığı’na bağlı birimler özel sektörle iletişime geçerek organize ediyor
 
Arap ülkelerinin diplomatik ilişkileri kestiği Katar’a Türkiye’den gıda yardımları günde 3 THY seferiyle sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile başlayan sevkiyat Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin koordinasyonu ile devam ediyor. 
 
Gazete Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Mısır’ın başını çektiği ablukanın başlamasıyla zor günler geçiren Katar’a, bugüne kadar İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan kalkan 15 uçak ile gıda desteği sağlandı.
 
Yaptırımların hedefindeki ülkede olası gıda ve su sıkıntısını gidermek için gerçekleştirilen gıda takviyesi 5’inci gününe girdi. Katar’a gönderilen gıda maddelerinin ilk etabını süt ve süt ürünleri oluştururken, gönderilen gıda malzemesinin toplam miktarı hakkında resmi bir açıklama yapılmadı. Günlük sütün bile yapıldığı sevkıyatta ise 5 günde yaklaşık 5 milyon TL’lik ekonomik büyüklüğe ulaşıldı. Türk Hava Yolları’nın A330 kargo uçaklarının 65 ton ağırlığında yük taşıma kapasitesi göz önüne alındığında, Türkiye’den Katar’a yaklaşık bin ton gıda ürünü götürüldüğü ifade ediliyor.

 

Yazarlar