SON DAKİKA
Tarih : 2017.06.13 12:53:20

Havaş Letonya’da Yer Hizmetleri Lisansını Yeniledi

Yer hizmetleri sektörünün önde gelen kuruluşlarından Havaş, Riga Uluslararası Havalimanı'ndaki yer hizmetleri lisansını ikinci kez yedi yıllığına yeniledi. Türkiye’nin lider yer hizmetleri şirketleri arasında yer alan ve iştirakleriyle uluslararası alanda da adından söz ettiren Havaş, Letonya’nın en önemli havalimanlarından Riga Uluslararası Havalimanı’ndaki yer hizmetleri lisansını yedi yıl süreyle uzatma hakkını kazandı.

Baltık ülkelerindeki en büyük havalimanı olan Riga Uluslararası Havalimanı’nda başta ülkenin bayrak taşıyıcı havayolu AirBaltic olmak üzere çok sayıda havayolu şirketine yer hizmetleri sunan Havaş, Letonya’daki yer hizmeti operasyonunu 2024’e kadar sürdürmeye devam edecek. Havaş Genel Müdürü Kürşad Koçak, "Havaş olarak, 2010 yılında Riga Havalimanı'ndaki operasyonumuzun başlamasından itibaren kısa sürede hizmet ağımızı genişleterek birçok havayolu şirketine yer hizmetleri sunmaya başladık. Nitelikli insan kaynağımızı, sektördeki bilgi birikimi ve deneyimimizi Riga Uluslararası Havalimanı’ndaki istasyonumuza taşıyarak operasyonel ağımızı da büyüttük. Bu paralelde, 5’inci yılımızda Riga’daki operasyonlarında yer hizmetleri sunduğumuz AirBaltic Havayolları dünyanın en dakik havayolu unvanını aldı.

Sürekli inovasyon ve geliştirmelerle çıtayı daha da yükseğe taşımak üzere odaklandığımız faaliyetlerimiz kapsamında, Riga’da yer hizmetleri lisansımızın ikinci kez yedi yıllığına uzatılmasından memnuniyet duyuyoruz. Operasyonlarımızı hız kesmeden sürdüreceğiz’’ dedi. Havaş Riga Uluslararası Havalimanı’nda; AirBaltic, Türk Havayolları, SAS, Ukraine International Airlines, UTair, Aegean Airlines, Onurair, Freebird ve Corendon Havayolları'na yolcu ve bagaj işlemleri, ramp, uçak temizlik, yük kontrolü ve haberleşme, de-icing, kargo, uçuş operasyonları, ulaşım, temsil ve gözetim hizmetleri de dahil olmak üzere eksiksiz yolcu ve operasyon hizmetleri sunuyor.

Riga Havalimanı'nda Havaş’tan yer hizmetleri alan AirBaltic Havayolları, 2015 ve 2016 yıllarında İngiliz araştırma şirketi OAG Havacılık Çözümleri tarafından yapılan araştırmada 'Dünyanın En Dakik Havayolu' olarak belirlendi. 2016 yılında Havaş Riga Havalimanı'nda, 1 milyondan fazla bagajı yöneterek, 21.502 uçuş ve yaklaşık 2,2 milyon yolcuya hizmet sunmuştur.

Yazarlar