SON DAKİKA
Tarih : 2017.06.14 18:05:56

Havayolu Birliği AIRE Kuruldu

Havayolu birliği Airlines International Representation in Europe (AIRE), Türk Hava Yolları’nın da (THY) temsiliyle Belçika'nın başkenti Brüksel’deki ‘Havacılık Harp Tarihi Kraliyet Müzesi’nde tanıtıldı.
 
THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, dünkü tanıtım toplantısıyla 19 havayolu, yeni bir isim altında güçlerini birleştirdi. Bu kapsamda AIRE, Avrupa kurumlarını havayolları için çok daha uygun maliyetli bir  iş ortamı sunmaya çağırıyor.
 
THY, LOT Polish Airlines, Ukraine International Airlines ve  International Air Carrier Association'ın (IACA) diğer 16 üyesi, bölgelerinde daha  etkin bir temsil, daha efektif bilgi akışı ve ayrıca Avrupa kurumlarına doğrudan,  daha sağlıklı erişim sağlamak amacıyla bir araya gelerek oluşturdukları birliğe,  Airlines International Representation in Europe (AIRE ) ismi verildi.
 
Tanıtım toplantısında konuşan AIRE Başkanı ve TUI Fly Benelux Genel  Müdürü Gunther Hofman, "Birliğimizin odaklandığı öncelikli konular, sektördeki  tekelci hizmet sağlayıcılar üzerinde verimli bir ekonomik düzenlemenin uygulanması ve Avrupa'da sağlıklı bir kural koyuculuk sisteminin geliştirilmesi.  AIRE’nin alanındaki uzmanlığı, bu yönlü karar alma sürecine de olumlu yansıyacaktır." ifadelerini kullandı.
 
LOT Polish Airlines Üst Yöneticisi (CEO), AIRE Başkan Yardımcısı Rafal  Milczarski, tüm üyelerin pazara erişim, operasyonların etkinliği ve havayolları  ile tekelci servis sağlayıcıları arasındaki ilişkiyle alakalı aynı vizyonu  paylaştıklarını belirtti.
 
Milczarski, Avrupalı tüm havayollarının standart bir oyun alanına  sahip olmasını sağlamanın, öncelikli hedefleri olduğunu kaydetti.
 
Türk Hava Yolları Genel Müdür Yardımcısı (Yatırım ve Teknoloji) Ahmet  Bolat ise "Maliyet odaklı gündem ve Avrupa Birliği düzeyinde ele alınması gereken  konularda yakın temaslı çalışma yaklaşımımızdan hareketle, Avrupa arenasındaki  amaca uygun temsilimizi oluşturacağı için biz de AIRE'nin bir parçası olduk."  değerlendirmesini yaptı.
 
Ukrayna Uluslararası Havayolları CEO'su Yuri Miroshnikov da en uygun  Avrupa işletim ortamından yararlanmak adına aynı meşru menfaati paylaştıklarını,  bu ortak platform üzerinden diğer havayollarıyla güç birliğine gitmiş olmaktan  mutluluk duyduklarını bildirdi.
 
AIRE Genel Müdürü Sylviane Lust ise 19 havayolunun güçlü bir havayolu  birliği kurma hedefiyle büyük bir takım ruhu oluşturdukları için çok memnun  olduklarını, sektörde iş gücü, yolcu, filo ve destinasyonlar gibi önemli konu  başlıklarını kapsayan güçlü bir misyonu hep birlikte omuzlayacaklarını ifade  etti.
 
Lust, "Bu nedenle, bir araya gelerek güçlenen havayolu birliğimiz,  havacılık politikalarında etkinlik ve maliyetlerin daha iyi ele alınmasını  sağlamak amacıyla AB karar mercileriyle birlikte çalışma sağlayacaklar." görüşünü  dile getirdi.
 
Bu yıl sonunda Hofman’ın görevinin sona ermesiyle boşalacak AIRE  başkanlık koltuğuna LOT Polish Airlines CEO'su Rafal Milczarski oturacak.

 

Yazarlar