SON DAKİKA
Tarih : 2017.06.15 16:33:56

THY ve Anadolujet 30 Binden Fazla Koltuk Sattı

Türk Hava Yolları ve alt markası Anadolujet ek gelir olması adına başlattıkları ücretli koltuk seçimi satışından ilk 5 ayda 30 binden fazla yolcu yararlandı.En çok ücretli koltuk seçimi uzun uçuşlarda acil sıralarına oldu. Bu satışlardan milyonlarca liralık gelir elde edildi.
 
Türk Hava Yolları ile Anadolujet uçuşlarında gelir kapısı olması adına ücretli koltuk seçimi uygulamasına geçmişti.Uçaklarda acil çıkış koltukları önündeki koltukla arası geniş olduğu için ayakların rahatlıkla uzatılması nedeniyle uzun uçuşlarda çok isteniyor. Uçuşlarda en çok talep edilen acil çıkış sıraları ücretli oldu.
 
THY ile özellikle uzun uçuş yapacak yolcular daha rahat oturabilme adına ücretli koltuk seçimine ilgi gösterdi.
 
AnadoluJet ise acil çıkış sırası dışında standart koltuk seçimini de ücretli yaptı. Bu satışlardan milyonlarca liralık gelir elde edildi.
 
THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, "İlk 5 ayda 30 binin üzerinde yolcumuz (THY ve Anadolujet) koltuklarını kendileri seçerek ister acil ister koridorda öncelikli uçtular" bilgisini verdi. Türk Hava Yolları acil çıkış sıraları kısa mesafede 29 dolar, orta mesafe 59 dolar,uzun mesafede 79 dolar;Anadolujet uçuşlarında acil çıkış sırası 27 TL, pencere ve koridor kenarı 20 TL, standart koltuk seçimi 15 TL talep ediyor.

 

Yazarlar