SON DAKİKA
Tarih : 2017.07.03 11:59:48

ABD, Abu Dabi Havalimanı’nı ’Kabinde Laptop Yasağı’ Listesinden Çıkardı

ABD'nin Türk Hava Yolları'nı da etkileyen (THY), ülkeye direkt uçuşlara uyguladığı 'kabinde laptop yasağı', Abu Dabi merkezli Etihad Havayolları için kaldırıldı. Şirketten yapılan açıklamaya göre Etihad'ın Abu Dabi çıkışlı ABD uçuşlarında yolcular artık laptop, tablet ve diğer büyük hacimli elektronik cihazlarını yanlarında kabine sokabilecek.

 

Laptop yasağının kaldırılması, Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki (BAE) Abu Dabi Uluslararası Havalimanı'nda (AUH) yürürlüğe konan yeni güvenlik prosedürleri sonucunda mümkün oldu.
Khaleej Times gazetesinin haberine göre Etihad'in ABD'ye yapılacak direkt uçuşlarına katılacak yolcular, Terminal 3'te bizzat ABD Gümrük ve Sınır Koruma Dairesi'nin yetkisi ve yönetiminde olan Ön Muayene bölümünde kontrolden geçiyorlar.
 
Başka deyişle ABD hükümeti Abu Dabi Havalimanı'ndan ABD'ye giden uçakları kaynağında kontrol etmeye başladı.
 
ABD İç Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü David Lapan, ABD'li yetkililerin 'önlemlerin sonuna kadar ve doğru şekilde alındığını' yerinde gözlemlediğini belirterek, yetkililerin kontrollerin doğru şekilde yapılıp yapılmadığını gelecekte yine inceleyebileceğini aktardı.
 
'MEMNUNİYET DUYUYORUZ'
Abu Dabi'den ABD'ye direkt uçuş yapan tek havayolu firması olan Etihad Havayolları da yaptığı açıklamada "ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın, Abu Dabi Havalimanı'nda özel Ön Muayene bölümünün başarıya devreye alınmasından sonra ABD ve Abu Dhabi arasındaki uçuşlarda elektronik cihaz yasağını kaldırmasından memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Yazarlar