SON DAKİKA
Tarih : 2017.07.17 11:33:16

15 Temmuz’da Uçak Ve Yolcu Sayısı Arttı

İstanbul’da “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinliğine katılmak üzere cumartesi günü akın akın yurt içi ve yurt dışından İstanbul’a gelişler yaşandı. Avrupa’da yaşayan gurbetçilerden günübirlik etkinliğe katılmak üzere gelenler de yer aldı. Etkinliğe gelişler İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı uçak ve yolcu trafiğini artırdı.Atatürk Havalimanında cumartesi günü uçak trafiği 1407’yi, yolcu trafiği ise 146 bini buldu. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise 634 uçakta 100 bin yolcu seyahat etti.
 
FETÖ’nün 15 Temmuz’daki darbe girişiminin birinci yılında 15 Temmuz Şehitler Köprüsündeki anma programına İstanbul dışından katılacak olanlar tarifeli ve özel uçaklarla yurt içi ve yurt dışından İstanbul’a geldi.Avrupa’da yaşayan çok sayıda gurbetçide etkinliklere katılmak üzere uçaklarla İstanbul’a akın etti. Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanları’nda anma programına katılanlardan dolayı hareketlilik yaşandı.
 
AHL UÇAK TRAFİĞİ 1407 OLDU
 
İstanbul Atatürk Havalimanı’nda cumartesi günü uçak trafiği 1407 uçak trafiği, yolcu trafiği ise 146 bin oldu.İç ve Dış Hatlar Terminalleri geliş katı ile VIP Salonu’nda yolcu hareketliliği meydana geldi.Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise 634 uçak trafiğinde 99 bin 849 yolcu geçiş yaptı.İç hatlarda 203 uçak ile 31 bin 950 yolcu, dış hatlarda ise 112 uçakta 17 bin 733 yolcu geldi. Gurbetçilerin çoğunlukta olduğu Almanya,Hollanda gibi ülkelerden İstanbul’a gelen THY ve özel havayolu şirketlerinin uçaklarında gurbetçi kafileleri dikkat çekti.Uçaklarda etkinlikte yer almak için günübirlik İstanbul’a gelenler de yer aldı.Günübirlik gelen gurbetçilerden bazıları pazar günü öğleden sonra uçaklarla dönüş yolculuğuna geçti.Havayolu şirketlerinin rezervasyonlarında anma programına katılmak için yapılan seyahatler rezervasyonlarda artışa yol açtı.
 
Gökhan ARTAN-Habertürk

 

Yazarlar