SON DAKİKA
Tarih : 2017.07.19 12:06:27

3. Havalimanı’na Şubat Ayında İlk Uçak İnecek

50 Anadolu Kanalıyla birlikte TRT HABER’den canlı olarak yayınlanan, Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan’ın hazırlayıp sunduğu “Anadolu Soruyor” programının konuğu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan oldu.
 
“3. HAVALİMANINA ŞUBAT AYINDA UÇAK İNEBİLECEK”
 
3. Havalimanının büyük gelir elde edileceğinin altını çizen Bakan Ahmet Arslan, “Ak Parti hükümetiyle birlikte havacılık sektörüne özelleştirme getirildiğinde THY küçülecek denildi. THY dünya çapında bir marka oldu 26 havalimanını 55’e çıkardı. 180 Milyon yolcuya hizmet ediliyor. Şimdi büyük bir havalimanı olmamız gerekiyor dedik. ABD’den kalkan uçak İstanbul’a gelecek sonra uzak doğuya gidecek. Havalimanımızı kullanan her uçak para veriyor. Her yolcunun ülkemize bıraktığı bir kaynak var. Önümüzdeki yıl şubat aylarında uçak indirebilir hale geleceğiz. Ama 29 Ekim 2018’de 90 milyon yolcuya hizmet eden ilk kısmı açmış olacağız. Sabiha Gökçen hizmet vermeye devam edecek. Atatürk Havalimanı Hizmet vermeyecek ancak biz tesisleri fuar merkezleri olarak kullanacağız. Yapılaşmaya hizmet vermeyeceğiz. Küçük uçaklara hizmet verecek. İstanbullulara nefes aldıracak bir yer haline gelecek” dedi. 
 
“LAPTOP YASAĞI KALKIYOR”
 
Uçaklara laptop yasağıyla ilgili konuşan Bakan Arslan, “Özellikle ABD’nin elektronik cihazları kabine almamasıyla ilgili olağan üstü bir mücadele verdik. Ve sonuç olarak yasağı kaldırdık. Teknik ekipler geldi. Arkadaşlarla görüşmelerini yaptılar.

 

Yazarlar