SON DAKİKA
Tarih : 2017.08.08 13:08:52

Kaan Air Avustralya Tarihi Bir Anlaşmaya İmza Attı.

Bugüne kadar dünyanın öncü havacılık firmaları ile ortaklık kuran Kaan Air’in yurt dışı iştiraki olan Kaan Air Avustralya tarihi bir anlaşmaya imza attı. Kaan Air Avustralya, Sikorsky Lockheed Martin şirketi ile yapmış olduğu anlaşma kapsamında, 10 adet (ilave 10 adet opsiyonlu) Sikorsky UH-60 Black Hawk model helikopteri, yangınla mücadele konfigürasyonuna uygun olacak şekilde yenileyerek Avustralya’ya getirilecektir.

Kaan Air Avusturalya , Sikorsky tarafından üretilen Black Hawk modellerinin getirilmesi ile Avustralya havacılık tarihini değiştirecek bir operasyona imza attı. Kaan Air Avustralya ve Starflight ortaklığı tarafından gerçekleştirilen anlaşma kapsamında getirilecek 10 adet (artı 10 adet opsiyonlu) Black Hawk helikopter, Avustralya ve Yeni Zelanda'da can ve mal kaybına sebep olması muhtemel yangınları engellemek amacıyla hizmet verecektir.

Helikopterlerin teminini Kaan Air Avustralya sağlarken, Kaan Air Avustralya’nın ortağı olan Starflight işletici olacaktır. Helikopterler,Sikorsky tarafından yenilenerek Brisbane'de konuşlanacaktır. Kaan Air Avustralya ve StarFlight Avustralya ortaklığı, Sikorsky Avustralya ile imzaladığı bu anlaşma ile bölgesel havacılık faaliyetlerine destek sağlamayı ve uzun vadede potansiyel olarak 50'den fazla pilot ve teknik elemanı istihdam etmeyi hedeflemektedir.

Başarı Holding ve Kaan Havacılık Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Yıldız anlaşma ile ilgili gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, “Avustralya'daki helikopter projelerine, yangın söndürme çalışmalarına katkıda bulunmaktan ve seçkin bir helikopter üreticisi olan Sikorsky ile olan bağlarımızı daha da güçlendirmekten dolayı çok mutluyuz ,benzer işleri dünyanın diğer bölgelerinde de gerçekleştirerek bu iş birliğini Avustralya'nın ötesine taşımayı hedefliyoruz” dedi.

Kaan Air Avustralya ve StarFlight Avustralya'nın CEO'su John Skeen, yeni anlaşma kapsamında yaptığı konuşmada, anlaşmayı memnuniyetle karşıladığını ve anlaşmanın Avustralya'nın yangınla mücadele ve afet yardımı kaynakları açısından önemli bir boşluğu doldurarak bu amaç için çalışan birimlere yardımcı olacağını söyledi.

Yazarlar