SON DAKİKA
Tarih : 2017.08.24 18:55:46

Amadeus Yılın İlk Yarısında 750 Milyondan Fazla Yolcu Taşıttı

Küresel seyahat endüstrisi için ileri teknoloji çözümlerinin önde gelen sağlayıcısı ve işlemcilerinden biri olan Amadeus, yolcu sayısında yılın ilk altı ayında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 19.8’lik bir artış yakalayarak 750 milyonun üzerinde yolcu taşınmasını sağladı.

190 üzeri ülkede hizmet veren seyahat endüstrisinin önde gelen teknoloji çözümlerinden biri olan Amadeus’un ilk 6 aylık performansını değerlendiren Amadeus’un Başkan ve CEO'su Luis Maroto, “Amadeus yılın ilk yarısında olumlu bir ilerleme kaydetti. Yolcu sayımız geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 19.8’lik bir artış yakalayarak 750 milyonun üzerinde yolcu taşınmasını sağladık. Olumlu sonuçlar, çeşitli sektörlerdeki faaliyet performanslarının yüksek olmasının yanı sıra Navitaire’in konsolidasyon etkisi sayesinde geldi. Global seyahat sektörünün önde gelen teknoloji partnerlerinden biri olan Amadeus IT Group, S.A., 2017'nin ilk yarısında, 574 milyon euro kâr elde etti. Böylece geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 16,1 artış gerçekleştirilmiş oldu. Ocak-Haziran döneminde Amadeus’un gelirleri yüzde 9,5 artarak 2,490 milyar euroya ulaşırken, FAVÖK yüzde 10,1 artışla 998,9 milyon euro oldu. Dağıtım segmentinde, seyahat acentelerinin uçuş rezervasyonu sayısı toplam 295,2 milyon ile yüzde 5,7 büyüme kaydetti. BT Çözümlerinde, binen yolcu sayısı ise yüzde 19,8 artışla 753,4 milyona ulaştı” dedi.

Amadeus’un büyümesinin tüm dünyada devam ettiğini vurgulayan Marato “Amadeus yılın ilk yarısında olumlu bir ilerleme kaydetti. İşletmelerimiz iyi performans gösterirken önemli kilometre taşlarını da geride bıraktı. Örneğin Southwest Airlines'ın iç hat uçuşlarının Altéa'ya devri tamamlandı. Dağıtım segmentindeki faaliyetlerimiz sektörün genelinden daha hızlı büyümeye devam ederek rekabet gücümüzü artırmamızı sağladı. BT çözümlerinde gerçekleştirdiğimiz önemli aktarmalar uluslararası alanda ayak izimizin yaygınlaşmasına katkıda bulundu. Yılın ilk yarısında binen yolcu sayımızın yüzde 56,8'i Avrupa dışında gerçekleşti. Yılın ikinci yarısına güvenle bakıyoruz" diye konuştu. 

Yazarlar