SON DAKİKA
Tarih : 2017.01.17 15:26:32

Kayıp Malezya Uçağını Arama Çalışmaları Sona Erdi

Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken 2014 yılında Hint Okyanusu üzerinde kaybolan Malezya Havayolları’na ait 370 sefer sayılı uçağı bulmak için yürütülen arama çalışmaları üç yılın ardından sonuç alınamadan noktalandı.
 
Kuala Lumpur-Pekin seferini yaparken kaybolan Malezya Havayolları’na ait MH370 sefer sayılı uçağın bulunamadığını, uluslararası haber ajansları son dakika olarak duyurdu.
 
Yaklaşık üç yıl süren arama çalışmaları, bugün itibariyle sonlandırıldı. Hint Okyanusu’ndaki geniş bir alanı tarayan Malezya, Avustralya ve Çin, yaptıkları resmi açıklamayla enkazın bulunamadığını ilan etti.
 
Boeing 777 tipi yolcu uçağı, 120 bin metrekarelik alanda aranıyordu. Ortak açıklamada, 'Uçağın yeri tespit edilemedi. Çalışmaları sonlandırma kararı, basit bir şekilde alınmadı' ifadesine yer verildi.
 
8 Mart’ta 2014 tarihinde kaybolan uçağın içinde 239 yolcu ve mürettebat vardı. Uçağın bazı parçaları daha önce okyanus kenarındaki ülkelerin sahillerine vurmuştu.
 
Uçak Malezya ile Vietnam hava sahasının sınırına geldiğinde, Malezya hava kontrol kulesi yetkilileri görevi Ho Chi Minh Kenti’ndeki hava trafiği kontrol görevlilerine devretmişti. Bundan birkaç dakika sonra ise, MH370 uçağıyla olan tüm iletişim kesilmişti

Yazarlar