SON DAKİKA
Tarih : 2017.08.30 12:51:29

Havalimanı Güvenliğine 95 Milyonluk Yatırım

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, son 3 yılda güvenlik teknolojilerine yaptıkları yatırımın 95 milyon lirayı geçtiğini söyledi.
 
Sosyal medya hesabı üzerinden kurumun güvenlik yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulunan Ocak, Türkiye genelindeki havalimanlarında tecrübeli 9 bin 565 güvenlikçinin görev yaptığını belirtti. Ocak, Türkiye’de ilk kez Atatürk Havalimanı’nda kullanılmaya başlanan son teknoloji ürünü ‘Vücut Tarayıcıları’nın diğer havalimanlarında da kurulum işlemlerinin devam ettiğini belirtti.
 
İLERİ TEKNOLOJİ YATIRIMLARINA DEVAM
 
Kabin bagajları için son teknoloji tomografi ve x-ray tabanlı ‘Patlayıcı Tespit Sistemleri’nin de temin edildiğini belirten Ocak, “2014- 2017 yılları arasında Güvenlik Teknoloji Toplam Yatırım tutarı 95 milyon lirayı aştı. 2012- 2016 yıllarında Özel Güvenlik Hizmet Alım maliyetimiz ise 392,6 milyon 629 TL. İleri teknolojiyi takibe devam edeceğiz” dedi. 
 
Fedakarlıktan kaçınmayız
 
İdare olarak teknolojik ve güvenlik alt yapısını geliştirmek için yatırım yapmaktan kaçınmadıklarını belirten Funda Ocak, “Kabin Bagajları için son teknoloji Tomografi ve X-Ray Tabanlı ‘Patlayıcı Tespit Sistemleri’ temin edildi. Güvenlik yatırımlarında hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyoruz. Önce güvenlik“ dedi.

Yazarlar