SON DAKİKA
Tarih : 2017.02.06 15:53:22

Çanakkale’de Korkutan Depremler

Çanakkale'de sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından bir deprem daha yaşandı. Çanakkale Ayvacık ilçesinde saat 13.58'de 5.3 büyüklüğünde yeni bir deprem oldu. Deprem İzmir'de de hissedildi. Saat 14.45'te ise bu kez 4.4 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi. Sabah saatlerinde de aynı yerde 5.5 büyüklüğünde bir sarsıntı yaşanmıştı.,
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesinin tespitine göre, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 5,3 büyüklüğündeki deprem saat 13.58'de kaydedildi. Sarsıntının 7,01 kilometre derinlikte oluştuğu belirlendi. Depremin ardından çok sayıda artçı deprem de kaydedilirken, çevre illerde de etkisi hissedildi. Saat 14.45'te ise bu kez 4.4 büyüklüğünde bir artçı depremin meydana geldiği duyuruldu. 
 
SABAH DA SALLANMIŞTI
 
Çanakkale'nin Ayvacık İlçesi bugün saat 06.51’de meydana gelen ve merkez üssü Ege Denizi olan, Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğündeki deprem ve peşi sıra yaşanan 58 sarsıntı, korku ve paniğe yolaçtı. Depremin yıkıcı etki yaptığı Ayvacık’ın Yukarıköy Köyü’nde bazı evler ve ahırlar yıkılırken, 4 kişi hafif yaralandı. Evlerin tek katlı olması sayesinde ciddi bir yaralanmanın olmadığı belirtilirken, ekipler başta Yukarıköy olmak üzere çevre yerleşimlerde çalışma başlattı.
 
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstütüsü’nden alınan bilgiye göre bugün saat 06.51’de merkez üssü Ayvacık Gülpınar Köyü açıkları Ege Denizi olan, Richter ölçeğine göre 5.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Çanakkale’nin dışında Muğla, Aydın, İzmir ve Bursa’da da hissedilen, yerin 6.1 kilometre derinliğinde meydana gelen depremin ardından, en büyüğü saat 07.17’de Richter ölçeğine göre 4.2 olmak üzere saat 10.31’e kadar 58 sarsıntı oldu. Korku ve paniğe yolaçan depremde insanlar açık alanlara çıktı. Yıkıcı etki yapan deprem evlere zarar verdi, 4 kişi yaralandı. 
 
Ayvacık’ın Yukarıköy Köyü, depremde en büyük hasarı aldı. Günün ilk ışıklarıyla belediye, UMKE, elektrik şirketi TEDAŞ ekipleri depremden hasar gören yerleşim yerlerine giderek çalışma başlattı. TEDAŞ, olumsuzluk yaşanmaması için bölgedeki elektrik akımını kesti. Belediye ekipleri ise iş makineleriyle enkaz kaldırma çalışması başlattı. Yüksek yerden atlayan ya da üstüne birşey düşmesi sonucu hafif yaralanan 4 kişi ise Ayvacık Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı. Evleri hasar gören köylüler, konutlarındaki eşyalarını çıkarmak için hasarlı evlere girdiği görüldü. Sokaklara dökülen bazı vatandaşlar ise gözyaşını tutamadı. 170 haneli ve 800 nüfuslu Yukarıköy Köy Muhtarı Mehmet Yahya Yavaş, "50’ye yakın evde hasar var. Ölen kimsenin olmaması sevindirdi. Sadece 4 yaralımız var" dedi.

Yazarlar