SON DAKİKA
Tarih : 2017.02.07 16:53:14

Hayvan Barınaklarına Yardım Uğurlu Eller’den

Geleceğe duyarlı ve saygılı gençler yetiştirmenin en temel hedeflerden biri olduğu biri olduğu Uğur Koleji’nde öğrenciler tarafından kurulan Uğurlu Eller Sosyal Sorumluluk Kulübü dokunduğu yerlere iyilik götürüyor.

Uğur Koleji öğrencileri, “Uğurlu Eller Hayvan Dostlarına Uzanıyor” projesi ile hayvan barınaklarını ziyaret ediyor, çeşitli ihtiyaç malzemeleri temin ederek bağışta bulunuyor. Uğurlu Eller Hayvan Dostlarına Uzanıyor” projesi ile çocuklar şu an kadar birçok hayvan barınağına destek oldu. Öğrencilerin kendi çabalarıyla hayata geçirdikleri Uğurlu Eller projeleriyle sosyal sorumluluk bilincini daha küçük yaşlarda kazanmaya başlayan Uğur Koleji öğrencileri, öğretmenlerinin ve velilerinin de desteğiyle, çevrelerine daha fazla katkı sağlamak için her yıl farklı projeleri planlıyor, hayata geçiriyor ve takibini yapıyor. “Uğurlu Eller Hayvan Dostlarına Uzanıyor” projesi kapsamında Uğur Koleji öğrencileri belirli aralıklarla hayvan dostlarını ziyaret ediyor. İlkokul birinci sınıftan, lise sona sınıfa kadar birçok öğrencinin dahil olduğu proje kapsamında öğrenciler barınakların ihtiyaçları doğrultusunda; mama temin ederek bağışta bulunuyor. “Öğrencilerde sorumluluk ve yardımlaşma bilincini oluşturuyor”

Uğur Koleji Kurucusu Kemal Koçak, “Gelecek bugünün çocuklarının elinde. Biz onların sadece sınavlarda başarılı olmalarını değil aynı zamanda daha bilinçli ve duyarlı bireyler olarak yetişmesini istiyoruz. Bu nedenle de çocuklarımızın Uğurlu Eller projesini sonuna kadar destekliyoruz. Onlar her yıl öğretmenlerinin de desteğiyle birçok sosyal sorumluluk projesini planlıyor ve sonuna kadar tüm süreçlerini yürütüyor. Öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri bu sosyal sorumluluk projeleriyle hem toplumun dikkatini çekiyor hem de farkındalık yaratıyoruz’’ dedi. Toplumun her alanına dokunan ve iyilik katan projeler yaptıkları için adlarının da Uğurlu Eller olmasının ayrı bir anlam kazandığını belirten Koçak; ‘‘Projelerde öğrencilerimizin birebir yer alması onlarda sorumluluk bilincini oluşturuyor ve yardımlaşmayı aşılıyor. Bu proje kısa sürede velilerimizin de büyük beğenisini kazandı. Velilerimiz gerçekleştirdiğimiz projelere çok sıcak yaklaşıyor ve gerek öğrencilerimizin katılımını destekleyerek gerekse kendi katılımlarıyla projelerimize destek oluyorlar” dedi.

Yazarlar