SON DAKİKA
Tarih : 2017.02.14 16:47:25

SHGM Yabani Hayvanlarla Mücadele Kapsamında Bildiri Yayımladı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Yabani Hayvanlarla Mücadele kapsamında havalimanı işletmecileri ve havayolu şirketlerine bir bildirim yayımlandı.

Bildiride 13 kilometre çaplı alanda yabani hayvanlarla mücadeleyi artırmak ve uçuş, can ve mal emniyetini teminen önlemler almak amacıyla Yabani Hayvan Kaynaklı Olay ve Kaza konularında ortak çalışma yürütmek amacıyla bildirim formu hazırladıklarını ve bu formu ilgililern doldurmaları istandi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün yayımladığı bildirimde şu ifadeler kullanıldı:

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından havaalanları ve havaalanı merkezli 13 kilometre çaplı alanda yabani hayvanlarla mücadeleyi artırmak ve uçuş, can ve mal emniyetini teminen önlemler almak amacıyla Yabani Hayvan Kaynaklı Olay ve Kaza Bildirimleri Genelgesi yayımlamıştır. Genelgede belirtilen havaalanı sahaları içinde yabani hayvanlar ile alakalı tüm olay ve kaza bildirimleri, 2017 yılından itibaren Yabani Hayvan Bildirim Formu’nun doldurulması suretiyle Genel Müdürlüğümüze sunulacaktır. Bu kapsamda, havaalanı işletmecileri ve havayolu işletmeleri tarafından yabani hayat koordinatörlerinin belirlenmesi ve bir önceki aya ilişkin bildirimlerin takip eden ayın en geç 20’sine kadar http://web.shgm.gov.tr/tr/preview/5351-yabani-hayvan-bildirim-formu internet adresine yapılması gerekmektedir. SHGM’de toplanan verilerin, Yabani Hayvanlarla Mücadele Komitesi tarafından gerçekleştirilecek toplantılarında analiz edilmesi ve bu veriler ışığında düzeltici ve önleyici faaliyetlerin gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Uçuş ve yer emniyetinin artması bakımından büyük önem taşıyan bu konuda işletmelerimizin gerekli hassasiyeti göstermesi önem taşımaktadır.

Yazarlar