SON DAKİKA
Tarih : 2017.02.23 21:02:55

THY Uçağı Bermuda Şeytan Üçgeni’ne Takıldı

Türk Hava Yolları’nın İstanbul – Havana seferinde meydana gelen teknik bir arıza nedeni ile yolcu uçağı zorunlu iniş yapmak zorunda kaldı.
 
Airbus 330 tipi yolcu uçağında bulunan İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, arızanın Atlantik Okyanusu’nda bulunan Bermuda Şeytan Üçgeni olarak bilinen bölgede meydana geldiğini belirtti. Bermuda Şeytan Üçgeni olarak adlandırılan bölgede geçmiş zamanlarda birçok gemi ve uçak kaybolmuş, hiçbir şekilde araçlardan haber alınamamıştı.
 
ZORUNLU İNİŞ
 
Dün gece 02:10’dan İstanbul’dan havalanan Türk Hava Yolları’na ait uçak, Havana’ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı’ndan havalanmıştı. TK 183 sefer sayılı yolcu uçağı, meydana gelen teknik bir arıza nedeni ile Amerika Birleşik Devletleri’nin Başkenti olan Washington’a zorunlu iniş yaptı.
 
İbrahim Çağlar, yaptığı açıklamada “Küba'ya yaklaşmışken Bermuda Üçgeni üzerinde motor arıza verdi. Uçak içerisinde elektrik kesildi. Pilotumuz arıza hakkında bilgi vererek daha yakın olduğu için Washington'a acil iniş yapacağımızı duyurdu. Hiçbir sorun yaşamadan Washington'a indik. Şu anda uçağın bakımı yapılıyor. En kısa sürede Küba'ya hareket edeceğiz her şey yolunda” şeklinde konuştu.
 
Türk Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada Washington’a zorunlu iniş yapan uçak ile ilgili yetkili birimler ile yapılan görüşmeler sonrasında ABD vizesi olan 100 yolunun haricinde vizesi olmayan 75 yolcu için de geçici vize çıkartıldığı, ve arızanın giderilene kadar yolcuların otelde misafir edildiği belirtildi.

Yazarlar