SON DAKİKA
Tarih : 2017.03.03 12:50:43

İngiliz Havayolları’nda Grev Kararı Alındı

İngiliz Havayolları'nda kabin görevlileri ile şirket arasındaki görüşmeler tıkandı, çalışanlar 1 haftalık greve gidiyor.
 
2010'dan sonra işe alınan kabin görevlileri, Heathrow ekibinin yüzde 30'unu oluşturuyor ve iç hatlar, Avrupa ile uzun menzilli uçuşlarda görev alıyor.
 
Öte yandan 2010 sonrası işe alınan çalışanlar, daha eski çalışanlara nazaran daha kötü koşullarda görev yapıyor. Unite sendikası, ilgili çalışanların yoksulluk sınırı içinde ücretlendirildiğini belirtse de şirket ücretlerin rekabet koşullarına göre "uygun" olduğunda diretiyor.
 
YIlbaşı öncesinde şirket daha yüksek bir ücret teklifinde bulunmuş ve taraflar arasında anlaşmaya varılmıştı. Ancak takip eden süreçte çalışanlar anlaşmayı onaylamadı ve yapılan gizli oylamadan ret kararı çıktı.
 
Havayolu sözcüsü, çalışanların grevinden yolcuların etkilenmeyeceğini duyurduğu açıklamada; "Çok az sayıda Heathrow uçuşunu birleştireceğiz ve etkilenen tüm müşterilere alternatif uçuşlar için yeniden rezervasyon yapılacak. Havayolu, programdaki boşlukları gidermek için uçak ve mürettebat kiralayacak" dedi.
 
Grevin ilk üç günü boyunca, İngiliz Havayolları'nın toplam programının yüzde 0,4'üne tekabül eden 3.300 kalkıştan 14 seferini iptal etmesi bekleniyor.

 

Yazarlar